Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023

Πήλιο: Χωρίς εκπαιδευτικό Ειδικής Αγωγής και παράλληλης στήριξης το 1ο Δημοτικό Ζαγοράς

Την έντονη ανησυχία τους εκφράζουν οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ζαγοράς, «Ρήγας Φεραίος», σχετικά με τις σοβαρές ελλείψεις στο διδακτικό προσωπικό του σχολείου.

Διανύοντας ήδη τον τρίτο μήνα από την έναρξη του νέου σχολικού έτους, είναι θλιβερή η διαπίστωση ότι ακόμη δεν έχει τοποθετηθεί στο συγκεκριμένο σχολείο εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής για την πλήρωση της κενής θέσης στο Τμήμα Ένταξης.

Δυσλειτουργία όμως δημιουργείται και από τη μερική παρουσία εκπαιδευτικού παράλληλης στήριξης στα τμήματα, όπου φοιτούν μαθητές και μαθήτριες με επίσημες διαγνώσεις μαθησιακών δυσκολιών από αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες, καθώς ορισμένες μόνο ημέρες βρίσκεται στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ζαγοράς, προφανώς ακολουθώντας τις διευκρινιστικές οδηγίες του ν. 3699/2008 (Α’199), σχετικά με την Παράλληλη Στήριξη – συνεκπαίδευση που απέστειλε το ΥΠΑΙΘΑ (έγγραφο υπ. αριθμ. πρωτ. 93506 /Δ3/25-8-2023) προς ΠΔΕ, Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, ΚΕΔΑΣΥ και Σχολικές μονάδες ΠΕ και ΔΕ της χώρας.

Κάτι τέτοιο λογικό είναι να προκαλεί την αντίδραση των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών και μαθητριών των εν λόγω τμημάτων, καθώς υπό το καθεστώς αυτό δημιουργούνται προβλήματα μορφωτικών και εκπαιδευτικών ανισοτήτων ανάμεσα στους μαθητές και δυσχεραίνουν το έργο του εκπαιδευτικού της τάξης κατά τις ημέρες απουσίας της εκπαιδευτικού παράλληλης στήριξης.

Οι γονείς και κηδεμόνες είναι επίσης προβληματισμένοι, καθώς οι μαθητές του σχολείου για δύο μήνες στερήθηκαν τη διδασκαλία των αγγλικών, αφού το κενό καλύφθηκε μόλις πριν από λίγες ημέρες.

Πηγή: gegonota.news via onlarissa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου