Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023

Η Toyota στο πλευρό των ατόμων με αναπηρία

Μια σπουδαία δράση από την Toyota που τονίζει τα θέματα ισότητας, διαφορετικότητας και ενσυναίσθησης.

Η Toyota είναι από τις εταιρείες που δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στα κοινωνικά ζητήματα με δράσεις που αφορούν όλες τις κοινωνικές ομάδες. Οι δράσεις της πάντα στοχεύουν να φέρουν τους εργαζόμενους πιο κοντά σε αξίες όπως η ισότητα και η διαφορετικότητα και να τους ευαισθητοποιήσουν προκειμένου να επεκτείνουν τις δεξιότητές τους και να ενημερωθούν για δύσκολα κοινωνικά θέματα.

Στο πλαίσιο αυτής της δραστηριότητα η Toyota έδωσε την ευκαιρία στους εργαζομένους της στα καταστήματα λιανικής πώλησης στην Αθήνα να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικό πρόγραμμα εξοικείωσης και εξυπηρέτησης ατόμων με αναπηρία σε συνεργασία με την AMKE «Με Άλλα Μάτια». Η ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια», συντόνισε εκπαιδευτικό σεμινάριο για την αποτελεσματικότερη παροχή υπηρεσιών σε πελάτες με αναπηρία. Στόχος ήταν η περαιτέρω κατανόηση των αναγκών των ΑμεΑ μέσω βιωματικών και διαδραστικών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Το σεμινάριο είχε και πρακτικό επίπεδο με τους εκπαιδευόμενους να έρχονται σε επαφή με τεχνικές συνοδείας ατόμων με πρόβλημα όρασης τις οποίες έθεσαν άμεσα σε εφαρμογή στο πλαίσιο της εκπαίδευσης. Στο σεμινάριο συμμετείχαν οι ακόλουθοι εκπαιδευτές και εκπαιδεύτριες, Βαγγέλης Αυγουλάς (τυφλός δικηγόρος), Θάλεια Κιούση (παιδαγωγός), Χρήστος Μελέτης (χρήστης αμαξιδίου, κοινωνικός λειτουργός), Παναγιώτης Πιτσίνιαγκας (χρήστης αμαξιδίου).

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς, Πρόεδρος της ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια», δήλωσε: «Διαπιστώνουμε στην πράξη ότι η Toyota Ελλάς έχει στον σχεδιασμό της βασική προτεραιότητα, τη διαμόρφωση μιας εταιρικής κουλτούρας συμπερίληψης, αλλά και να γίνει προσβάσιμη σε κάθε επίπεδο λειτουργίας της για τα ΑμεΑ. Με τη σημερινή δράση εξοικείωσης με την αναπηρία, για την καλύτερη συνδιαλλαγή και εξυπηρέτηση ανάπηρων πελατών, μπαίνουν τα θεμέλια στην Toyota Ελλάς, ώστε τα στελέχη της να συνδιαμορφώσουν και να συνδημιουργήσουν με τα άτομα που έχουν κάποια αναπηρία, ένα ανθρωποκεντρικό εταιρικό περιβάλλον που θα χωρά ισότιμα όλες και όλους».

Πηγή: gazzetta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου