Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023

Αναμόρφωση του ωρολογίου προγράμματος στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα εάν υπάρχει καθυστέρηση στη διδασκαλία της εξεταστέας ύλης

Να προβαίνουν σε αναμόρφωση του ωρολογίου προγράμματος με σκοπό την ολοκλήρωσή της διδακτέας – εξεταστέας ύλης των μαθημάτων τα οποία εξετάζονται και πανελλαδικά, ζητά από τους Διευθυντές των Λυκείων η υφυπουργός Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου , με έγγραφο το οποίο απέστειλε στους Διευθυντές των Λυκείων .

Στο έγγραφο η Δ. Μιχαηλίδου το ξεκαθαρίζει ότι "Υπεύθυνοι για την ολοκλήρωση της ύλης είναι οι διδάσκοντες/-ουσες. Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την εξεταστέα ύλη μέχρι τη λήξη των μαθημάτων.".

Ειδικότερα οι οδηγίες που δίνει η υφυπουργός Παιδείας προς τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, Διευθυντές των Λυκείων και του Συμβούλους Εκπαίδευσης είναι οι εξής: Όπου παρατηρείται καθυστέρηση στη διδασκαλία των μαθημάτων που εξετάζονται στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις παρακαλούνται οι Διευθυντές/-ντριες των Γενικών Λυκείων σε συνεργασία με τους συλλόγους διδασκόντων/-ουσών να προβαίνουν σε αναμόρφωση του ωρολογίου προγράμματος με σκοπό την ολοκλήρωσή της.
Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης να είναι σε άμεση συνεργασία με τους/τις διδάσκοντες/-ουσες εκπαιδευτικούς, ώστε να τους παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια για τη διδασκαλία των μαθημάτων και να ελέγχουν την πορεία της εξεταστέας ύλης.

Τονίζεται ότι οι εκπαιδευτικοί πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την εξεταστέα ύλη μέχρι τη λήξη των μαθημάτων.


Πηγή: esos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου