Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023

Παγκόσμιο πρωτάθλημα Τένις Κωφών: Στην 4η θέση η Καλογερόπουλου

Μετά από μια πολύ καλή εμφάνιση η Βασιλική Καλογεροπούλου κατέκτησε τη 4η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τένις Κωφών το οποίο φιλοξενήθηκε στο Lyttos Beach Hotel στον Δήμο Χερσονήσου στο Ηράκλειο. 

Με το “καλημέρα” στη διοργάνωση η αθλήτρια του Γιάννη Ιωαννίδη, σημείωσε μια μεγάλη νίκη κόντρα στην Αγγλίδα και φιναλίστ του φετινού Australian Open, Φίμπι Σάθερς με 6-2, 6-4, ενώ στα προημιτελικά ξεπέρασε και την Πολωνή Σάρα Τβαρτόφσκα με 6-3, 6-1, παίρνοντας παράλληλα και τη ρεβάνς για την ήττα της στο διεθνές όπεν στη Χάβρη.

Στα ημιτελικά η Καλογεροπούλου αντιμετώπισε την μετέπειτα “ασημένια” της διοργάνωσης την 19χρονη Γιαπωνέζα, Μιγιαγκάβα Γουρία, η οποία επικράτησε με 6-1, 6-0, για να χάσει στον τελικό από την συμπατριώτισσά της, Ρίνα Κομοκάτα με 6-1, 6-0. 

Η Καλογερόπουλου αγωνίστηκε στο μικρό τελικό για την διεκδίκηση του χάλκινου μεταλλίου, κόντρα στην επίσης Γιαπωνέζα, Ρίκο Σουζούκι γνωρίζοντας την ήττα με 6-2, 6-0 κατακτώντας την 4η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελληνίδα τενίστρια ήταν η μοναδική εκπρόσωπος από την Ευρώπη στην 4άδα του τουρνουά. 

Ιωαννίδης: “Επόμενος στόχος το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα”

Ο συνοδός της Καλογεροπούλου, προπονητής της τα τελευταία 3 χρόνια Γιάννης Ιωαννίδης, αλλά και head coach του Slice Tennis Club στη Θεσσαλονίκη δήλωσε:

“Η Βασιλικη στάθηκε στο ύψος των απαιτήσεων της διοργάνωσης και κατάφερε να είναι η μοναδική Ευρωπαία αθλήτρια στα ημιτελικά. Η εικόνα της και το αποτέλεσμα με αφήνει απόλυτα ικανοποιημένο και μου δίνει ελπίδες για ένα μελλοντικό βάθρο.”

“Επόμενος στόχος το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τον Ιούνιο στην Αυστρία. Η προσπάθεια συνεχίζεται. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών για την άρτια διοργάνωση, τους χορηγούς μας Babolat Fila και το Slice Tennis Club.”

Αξιοσημείωτη ήταν και η παρουσία του Γρηγόρη Σαμαρτζίδη, ο οποίος επικράτησε στον τελικό ταμπλό της 2ης ευκαιρίας κόντρα στον Αμερικανό Αλφρέδο Λουίς Γκάλβεζ με 9-5. 

Πηγή: tennis24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου