Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023

Διαδραστικά ψηφιακά παιχνίδια για τη ζωφόρο του Παρθενώνα

Παιδιά και μεγάλοι γνωρίζουν με δημιουργικό τρόπο ένα μοναδικό έργο τέχνης! Ανακαλύψτε τη ζωφόρο του Παρθενώνα μέσα από τα διαδραστικά ψηφιακά παιχνίδια «Τα χρώματα της ζωφόρου» και «θεός, άνθρωπος, ζώο». 

Τα παιχνίδια, διαθέσιμα στη διεύθυνση parthenonfrieze.gr/paixnidia στο ελληνικό και διεθνές κοινό, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Acropolis Museum - Μουσείο Ακρόπολης και του Τομέα Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης (ΥΣΜΑ) με το ΕΚΤ.

Με το παιχνίδι «Τα χρώματα της ζωφόρου» γινόμαστε αρχαίοι ζωγράφοι. Διαλέγουμε τα χρώματα που επιθυμούμε από την παλέτα στο κάτω μέρος της οθόνης και επιλέγουμε ανάμεσα σε τρείς λίθους (με τις παραστάσεις: Βόδια και οδηγοί, Υδριαφόροι, Θεοί) την περιοχή που θέλουμε να χρωματίσουμε. Η ζωφόρος ζωντανεύει με τα χρώματα που επιθυμούμε, ενώ ταυτόχρονα μαθαίνουμε πληροφορίες για τον λίθο που χρωματίζουμε.

Το παιχνίδι «θεός, άνθρωπος, ζώο» μας βοηθάει να γνωρίσουμε την ποικιλία των μορφών που απεικονίζονται στη ζωφόρο, παρατηρώντας τον τρόπο που οι καλλιτέχνες ζωντανεύουν τις μορφές και τους δίνουν κίνηση. Μέσα από τις ψηφιακές κάρτες μνήμης, ακονίζουμε το μυαλό μας επιλέγοντας τον βαθμό δυσκολίας.
Και για τα δύο παιχνίδια δίνεται εκτυπώσιμο εκπαιδευτικό υλικό για το σπίτι και την τάξη.

Η ζωφόρος του Παρθενώνα, μια συνεχής ζώνη με ανάγλυφες παραστάσεις που περιέτρεχε το επάνω μέρος του τοίχου του ναού, απεικονίζει την πομπή προς την Ακρόπολη κατά τα Μεγάλα Παναθήναια, τη μεγαλύτερη γιορτή της αρχαίας Αθήνας. 

Στη διαδικτυακή εφαρμογή www.parthenonfrieze.gr συγκεντρώνεται και υπομνηματίζεται, στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα, φωτογραφικό υλικό όλων των σωζόμενων λίθων της ζωφόρου. 

Μάθετε περισσότερα: https://www.ekt.gr/el/news/29447

Ανακαλύψτε τα ψηφιακά παιχνίδια: https://parthenonfrieze.gr/paixnidia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου