Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

Δ. Παπανικολάου: Το συγκλονιστικό βίντεο με τον παραολυμπιονίκη Ν.Παπαγγελή και το μάθημα ζωής

Ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας, Δημήτρης Παπανικολάου, δημοσίευσε τη Δευτέρα (4.9) ένα συγκλονιστικό βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ένας ποδηλάτης που έχει ένα πόδι και έστειλε το δυνατότερο μήνυμα της ημέρας. Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας εξέφρασε τον θαυμασμό του στον ποδηλάτη, ο οποίος ήταν τελικά ο παραολυμπιονίκης Νίκος Παπαγγελής, για το μάθημα ζωής που του έδωσε και το οποίο θέλησε να το μοιραστεί με τους διαδικτυακούς τους φίλους.

Ο άνδρας κυκλοφορεί στη δεξιά λωρίδα. Όπως θα δείτε στο βίντεο, φορά στολή ποδηλασίας και προστατευτικό κράνος. Ο Δημήτρης Παπανικολάου φαίνεται να βρίσκεται με το αυτοκίνητό του πίσω από τον ποδηλάτη. Όταν είδε, λοιπόν, τον Νίκο Παπαγγελή, αποφάσισε να τον καταγράψει με το κινητό για να δείξει στην κόρη του το πόση δύναμη ψυχής έχει αυτός ο άνθρωπος για να κάνει αυτό που αγαπά, αλλά και για όλους εκείνους που λένε δεν μπορώ.

Σε ανάρτησή του στο Facebook έγραψε: 

«Σήμερα στην παραλιακή είδα έναν ποδηλάτη με 1 πόδι και άνοιξα το κινητό για να το δείξω στην κόρη μου και να το βλέπουν τα δεν μπορώ μου…. Η μπλούζα έγραφε Ireland και λέω αρχικά μέσα μου ίσως από κάποια ξένη αποστολή. Λέω τελικά θα πάω δίπλα του να του πω στα Αγγλικά ένα μπράβο. Εκεί με περίμενε μια ανταπόκριση από τον ίδιο, που μου έφτιαξε τη διάθεση αφού τελικά ήταν Έλληνας. Δεν πρόλαβα να ρωτήσω το όνομα σου, αλλά ότι σου είπα από το παράθυρο ισχύει. Εγώ θαυμάζω εσένα, μου έφτιαξες την εβδομάδα».


Κάτω από την ανάρτηση του Δημήτρη Παπανικολάου, έσπευσε να σχολιάσει ο Νίκος Παπαγγελής, ο οποίος έγραψε:

“Δημήτρη σε ευχαριστώ πολύ! Είσαι έμπνευση για παρά πολύ κόσμο με την σπουδαία καριέρα που έκανες και τον αγώνα που κανείς τώρα! Πολλά φιλιά στην θεά κορούλα σου!

Για να απαντήσει ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει αφιερωθεί στον αγώνα για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κόσμου για τον αυτισμό:

@papangelisnikos ❤️❤️❤️👏👏 μόλις έκανα Google την ιστορία σου .

Αισθάνομαι άσχημα που σε ήξερε τόσος κόσμος και όχι εγώ .

Τα συγχαρητήρια πάνε σε σένα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου