Σάββατο 26 Αυγούστου 2023

Τρεις αλλαγές στην απόφαση για την υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης

Τρεις τροποποιήσεις στην Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης,της χρονικής περιόδου 2023-2024,στην απόφαση για την υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης, προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση , η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε το ΦΕΚ

Ειδικότερα οι τρεις αλλαγές ορίζουν τα εξής:

Α) Η παρ. 5 του άρθρου 5 της υπ’αρ. 47217/2023 (Β’3418) κοινής υπουργικής απόφασης, τροποποιείται ως εξής:

«5. Οι Φορείς με παιδικούς σταθμούς συστεγαζόμενους με νηπιαγωγεία, υποχρεούνται να υποβάλουν στην ΕΕΤΑΑ, Υπεύθυνη Δήλωση (του νόμιμου εκπροσώπου τους) μέσω της διαδικασίας του e-gov, από την οποία να προκύπτει ότι ο αριθμός των φιλοξενούμενων παιδιών προσχολικής ηλικίας (2,5 έως 4 ετών) είναι σύμφωνος με τον αναφερόμενο αριθμό της ισχύουσας άδειας του παιδικού σταθμού.»

Β) Το σημείο (στ) της παρ. 1 του άρθρου 10 της υπ’ αρ. 47217/2023 (Β’3418) κοινής υπουργικής απόφασης, τροποποιείται ως εξής:

«Οι Φορείς με παιδικούς σταθμούς συστεγαζόμενους με νηπιαγωγεία υποχρεούνται να καταχωρήσουν στην Ειδική Εφαρμογή καταχώρησης voucher Υπεύθυνη Δήλωση (του νόμιμου εκπροσώπου τους) μέσω της διαδικασίας του e-gov, από την οποία να προκύπτει ότι ο αριθμός των φιλοξενούμενων παιδιών προσχολικής ηλικίας (2,5 έως 4 ετών) είναι σύμφωνος με τον αναφερόμενο αριθμό της ισχύουσας άδειας του παιδικού σταθμού. Ο αριθμός των παιδιών δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τον αριθμό που αναγράφεται στην ισχύουσα άδεια λειτουργίας του βρεφονηπιακού σταθμού για τα παιδιά του βρεφονηπιακού και δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τον αριθμό που αναγράφεται στην ισχύουσα άδεια λειτουργίας του νηπιαγωγείου για τα παιδιά του νηπιαγωγείου.».

Γ) Το σημείο (β) της παρ. 3 του άρθρου 13 της υπ’ αρ. 47217/2023 (Β’ 3418) κοινής υπουργικής απόφασης τροποποιείται ως εξής:

«Τα ποσά της στήλης 2 του Πίνακα 2 καλύπτουν κατά προτεραιότητα τα ωφελούμενα ΑμεΑ ως 22 ετών που υποβάλουν αιτήσεις για δομές της κατηγορίας Γ και Δ και ακολούθως τα ωφελούμενα παιδιά με οικογενειακό εισόδημα κάτω από τα οριζόμενα στην παρ. 4 του παρόντος εισοδήματα. Ειδικά για την Κατηγορία Δομών Γ η επιλογή των ωφελούμενων παιδιών ΑμεΑ θα γίνει σύμφωνα με τις ισχύουσες προϋποθέσεις έκδοσης άδειας λειτουργίας και προδιαγραφές λειτουργίας Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) και ανεξαρτήτως του ύψους του εισοδήματος. Τα ανώτατα όρια δαπάνης ανά κατηγορία δομής του άρθρου 6 της παρούσας δεν διαφοροποιούνται».

Πηγή: esos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου