Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023

Τα παιδιά της καμπάνιας «Μία μπάλα για όλους» μάγεψαν στο Super Cup

To UEFA Foundation for Children επέλεξε την παγκόσμια καμπάνια A ball for all («Μία μπάλα για όλους») για να συμμετέχει στις δράσεις για το Super Cup. Από την εκστρατεία επιλέχθηκαν δύο παιδιά με οπτική αναπηρία, η Λουκία και ο Λέανδρος, με συνοδό τον δημιουργό της παγκόσμιας πρωτοβουλίας, Ηλία Μάστορα.

Η πρώτη διάδραση ήταν με όλους τους παίκτες των δύο πρωταθλητριών Ευρώπης, κατά τη διάρκεια της τελευταίας τους προπόνησης: Η Λουκία επιλέχθηκε να είναι αυτή, που θα πάρει συνέντευξη από τον πρεσβευτή του ιδρύματος και παίκτη της Σεβίλλης καθώς γνωρίζει άπταιστα 3 ξένες γλώσσες, σε ηλικία 10 ετών. Η επόμενη δράση υλοποιήθηκε στο fan festival, καθώς τα δύο παιδιά χωρίστηκαν σε δύο ομάδες με τους Έλληνες θρύλους του ποδοσφαίρου, Τάκη Φύσσα και Δημήτρη Παπαδόπουλο.

Η μαγική ημέρα συνεχίστηκε στο γήπεδο, καθώς τα δύο παιδιά συνόδευσαν τους ποδοσφαιριστές των 2 ομάδων στην έναρξη του αγώνα. Ο Λέανδρος επιλέχθηκε από τον παγκόσμιο αστέρα Χάαλαντ της Μάντσεστερ Σίτυ, ενώ η Λουκία από τον μετέπειτα σκόρερ του αγώνα από την πλευρά της Σεβίλλης.

Το κερασάκι στη υπέροχη τούρτα ήταν στην τελετή λήξης: Όποιος έρχεται σε επαφή με την Λουκία από το εξωτερικό, εντυπωσιάζεται, όχι μόνο από την άριστη χρήση ξένων γλωσσών, αλλά κυρίως από τον ουσιαστικό λόγο και τις καίριες παρατηρήσεις της. Ο πρόεδρος της UEFA πήρε την πρωτοβουλία να μπει στον αγωνιστικό χώρο μαζί με την Λουκία για να δώσουν τα μετάλλια και το κύπελλο στη νικήτρια ομάδα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή: ertnews 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου