Τρίτη 9 Μαΐου 2023

Τόσα σχολεία έκλεισαν μέσα σε τόσα χρόνια στο ν. Τρικάλων

Μέρα με την μέρα «σβήνουν» αρκετά χωριά των Τρικάλων, καθώς πολλοί είναι οι νέοι που μετά τις σπουδές τους επιλέγουν να εγκατασταθούν μόνιμα στα μεγάλα αστικά κέντρα, χτίζοντας και δημιουργώντας το μέλλον και την οικογένειά τους εκεί.

Τα στοιχεία της Ελληνικής Στατικής Αρχής ήταν αρκετά απογοητευτικά για τον Νομό μας, καθώς συγκρίνοντάς τα με εκείνα του 2011 ο πληθυσμός έχει μειωθεί αισθητά κυρίως στα ορεινά του Νομού.

Χαρακτηριστικές μάλιστα είναι οι περιπτώσεις του Ασπροπόταμου, της Πολυθέας και του Στεφανιού, το οποίο μετρά..μηδέν κατοίκους.

Την ίδια ώρα στον αντίποδα βρίσκονται τα ορεινά της Καρδίτσας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Αργιθέα, όπου οι κάτοικοι παραμένουν στον τόπο τους επενδύοντας στην κτηνοτροφία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr, η εικόνα αυτή όπως είναι λογικό παρατηρείται και στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς από το 2013 μέχρι και σήμερα έχουν κλείσει τρία νηπιαγωγεία στο Σκεπάρι, το Αρδάνι και το Ξυλοπάροικο και ισάριθμα Δημοτικά σε Αγνατιά, Ροπωτό και Παλαιοκαρυά.

Αξίζει μάλιστα να υπογραμμιστεί πως λόγω της μη συμπλήρωσης του ελάχιστου απαιτούμενου μαθητικού δυναμικού19 νηπιαγωγεία και 11 Δημοτικά σχολεία έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους.

Τέλος, μείωση παρατηρείται γενικά στο μαθητικό δυναμικό στα σχολεία του Νομού που συνδέεται τόσο με την εγκατάσταση αρκετών οικογενειών στα μεγάλα αστικά κέντρα όσο και με την υπογεννητικότητα.

Πηγή: trikalanews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου