Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

Τένις Κωφών: Η Βασιλική Καλογεροπούλου στο Νο 2 του κόσμου-Στους «10» καλύτερους ο Σαμαρτζίδης

Δύο Έλληνες τενίστες που συμμετείχαν πέρυσι στους 24ους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών και αποτελούν τις ελπίδες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κωφών για διάκριση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Κωφών, βρίσκονται στις κορυφαίες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις Κωφών.

Η Βασιλική Καλογεροπούλου, φιγουράρει πλέον στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης Κωφών σύμφωνα με τις λίστες που ανακοίνωσε την περασμένη Τρίτη (25/4) η ICSD, αλλά σημαντική άνοδο σημείωσε και ο Γρηγόρης Σαμαρτζίδης, ο οποίος πλέον φιγουράρει στην πρώτη 10άδα. 

Η παρουσία στο Νο 2

Η Καλογεροπούλου βρίσκεται στο Νο2 του κόσμου με σύνολο 115 βαθμούς. Αναλυτικά έχει 40 βαθμούς από το French Deaf Open (2023) που έγινε στη Χάβρη και έφθασε έως τον τελικό, 40 βαθμούς από Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών (2021) στη Βραζιλία, 15 από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (2021) στην Κρήτη, καθώς έφθασε έως τα ημιτελικά και 20 βαθμούς από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα (2019), της Αττάλειας, όπου κατέκτησε την 8η θέση.

Στο Νο1 του κόσμου βρίσκεται η Γερμανίδα Χέικε Άλμπερχτ-Σρέντερ με 240 βαθμούς, με την Τσι-Γουεν Λιν, από την Κινέζικη Ταϊπέι με 100 βαθμούς να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα της παγκόσμιας κατάταξης.

Στη δεκάδα ο Σαμαρτζίδης

Ο Γρηγόρης Σαμαρτζίδης ανέβηκε στο Νο10 με σύνολο 60 βαθμούς, οι οποίοι προέρχονται όλοι από τους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών.

Στο Νο1 του κόσμου βρίσκεται ο Τσέχος Γιάροσλβ Σμέντεκ με 385 βαθμούς, στο Νο2 ο Ούγγρος Γκαμπόρ Μάτε με 295 βαθμούς, με τον Ινδό Πρίτβι Σεκάρ με 200 βαθμούς, να συμπληρώνει την τριάδα. 

Και οι δύο τόσο η Βασιλική Καλογεροπούλου, όσο και ο Γρηγόρης Σαμαρτζίδης έχουν σημαντικές ελπίδες διακρίσεις, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κωφών, που θα φιλοξενηθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο στη Χερσόνησο, της Κρήτης.

Πηγή: ΕΟΑΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου