Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

“Ο Τόνυ και ο κύριος Φόβος”: Ένα βιβλίο για τη διαχείριση ενός δύσκολου συναισθήματος που μπορεί να γίνει η δύναμή σου

“Ο Τόνυ και ο κύριος Φόβος” είναι ένα βιβλίο του Αντώνη Τσαπατάκη και της Έλενας Θωίδου, για τη διαφορετικότητα και τη διαχείριση ενός συναισθήματος που μπορεί να γίνει κίνητρο δύναμης.

Σύμφωνα με τη συγγραφέα, Έλενα Θωίδου, ο φόβος είναι ένα συναίσθημα, όπως η χαρά και η λύπη, απλά πρέπει για να τον ξεπερνάμε, να μοιραζόμαστε με τους άλλους ό,τι έχουμε μέσα μας. Όπως τόνισε η κ Θωίδου, τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν ότι τα συναισθήματά τους δεν αφορούν μόνο αυτά, ενώ ο φόβος πρέπει να γίνει σύμμαχος και όχι εχθρός. Ο κ. Αντώνης Τσαπατάκης είπε ότι τα παιδιά έχουν ανάγκη από ελπίδες και όνειρα και δεν πρέπει να επαναπαύονται, ενώ, πολλές φορές, συμβαίνει να μην ξέρουμε ότι μπορούμε μέχρι να το ανακαλύψουμε.

Το βιβλίο θέλει το σχολείο να έχει ξεκινήσει και τον Τόνυ να βρίσκει μια δικαιολογία για να μην πάει. Δείχνει στενοχωρημένος, άραγε ποιος είναι ο λόγος;
Η εμφάνιση μιας πεταλούδας στο δωμάτιό του θα τον οδηγήσει σε ένα ταξίδι στη χώρα του κυρίου Φόβου. Θα καταφέρει, τελικά, ο Τόνυ να καταλάβει το μεγάλο μυστικό;

Ένα παραμύθι για τη διαφορετικότητα και τη διαχείριση του φόβου. Ένα παραμύθι γραμμένο σαν μονοπάτι με μηνύματα για να το περπατήσουν μικροί και μεγάλοι μαζί. 



Πηγή: ertnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου