Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023

Βιβλιοπαρουσίαση: «Η πριγκίπισσα σίφουνας»

Αν ψάχνετε ένα παιδικό βιβλίο που σπάει τα στερεότυπα του φύλου αξίζει να διαβάσετε το βιβλίο «Η πριγκίπισσα σίφουνας» του Marc Cantin με την υπέροχη εικονογράφηση της Florence Langlois.

Με πρωταγωνιστές τον τρυφερό πρίγκιπα Φραγκίσκο που λατρεύει να ταϊζει τις πάπιες και σιχαίνεται τις μάχες, το κυνήγι και το πιοτό και την δυναμική πριγκίπισσα Καρλότα που σιχαίνεται το κέντημα αλλά λατρεύει τις μάχες, το κυνήγι και το πιοτό.

Τι θα γίνει όταν ο μπαμπάς του Φραγκίσκου θυμωμένος με τον γιό του τον φυλακίζει μέχρι να βάλει μυαλό και να αλλάξει; Τι θα κάνει η Καρλότα μόλις μάθει ότι ένας αθώος πρίγκιπας κρατιέται σε έναν ψηλό πύργο; Θα πάει να διορθώσει αυτή την αδικία και να τον σώσει; Θα καταφέρει να περάσει τους τρεις φρουρούς; Και μετά; Θα ζήσουν αυτοί καλά κάνοντας αυτά που αγαπούν και εμείς καλύτερα;



Μέσα σε λίγες σελίδες, μέσα από μια ενδιαφέρουσα ιστορία και με απόλυτα φυσικό τρόπο γνωρίζουμε δύο πρωταγωνιστές που σπάνε τα στερεότυπα και δείχνουν στους μικρούς αναγνώστες ότι δεν είναι κανείς υποχρεωμένος να κάνει πράγματα που δεν του αρέσουν απλά και μόνο επειδή είναι αγόρι ή κορίτσι.

Μια σύντομη ιστορία κατάλληλη και για αδύναμους αναγνώστες μεγαλύτερης ηλικίας που θέλουν να διαβάζουν περιπέτειες με παράξενους ήρωες και απρόβλεπτες καταστάσεις! Ένα βιβλίο που θα ικανοποιήσει και όσους αγαπούν τις μάχες και όσους αγαπούν τους έρωτες, αφού συνδυάζει τα πάντα με έναν μοναδικό τρόπο.

Ο Φραγκίσμος και η Καρλότα έχουν ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μας και στη βιβλιοθήκη μας!


Ιωάννα Αγγέλου
Ειδική Παιδαγωγός (Παν. Θεσσαλίας)
Νηπιαγωγός (Α.Π.Θ.)
MEd - Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου