Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023

Include: Δράση συνηγορίας για την διεξαγωγή συμπεριληπτικών αγώνων Judo και την μοριοδότηση των αθλητών που διακρίνονται

Είμαστε ένα πολυπαραγοντικό συμπεριληπτικό διεπιστημονικό δίκτυο που απαρτίζεται από μέλη με έντονη κοινωνική επαγρύπνηση, δημιουργική σκέψη και διορατικότητα. Κοινός μας τόπος, η ενεργή συμμετοχή και η συλλογική δράση στην διαδικασία άρσης των κοινωνικών εμποδίων και αποκλεισμών μέσω εκπαιδευτικών πρακτικών και πρακτικών ανάπτυξης κοινοτήτων.

Όραμά μας να αναδείξουμε ως κυρίαρχη την κουλτούρα της συμπερίληψης σε κάθε πτυχή της κοινωνικής ζωής. Αποστολή μας, να αναπτύξουμε συμπεριληπτικές κοινότητες και να δημιουργήσουμε κόμβους αλληλεπίδρασης διαφορετικών κοινωνικών ομάδων.

Μέσω του προγράμματος συνηγορίας διεκδικούμε την επίσημη διεξαγωγή συμπεριληπτικών αγώνων Judo και την μοριοδότηση των αθλητών που διακρίνονται.

H μεθοδολογια του συμπεριληπτικου judo, Judo for All, παρουσιάζεται λεπτομερώς στο βιβλίο “Μαθαίνω να πέφτω, να σηκώνομαι να διεκδικώ” από τις εκδόσεις ΓΡΑΦΗΜΑ, ενώ συμπεριληπτικοί αγώνες judo διεξάγονται από το 2018 με την υποστήριξη του Ιδρύματος Λάτση στο πλαίσιο του προγράμματος Σημεία Στήριξης που χρηματοδοτούν 8 κοινωφελείς οργανισμοί.

Οι συμπεριληπτικοί ομαδικοί αγώνες Judo και οι συμπεριληπτικές προπονήσεις έχουν αναδειχθεί, μέσω της πολυετούς έρευνας δράσης του Include, ως κόμβος αλληλεπίδρασης, αρμονικής συνύπαρξης και κοινής προόδου τυπικών και μη τυπικων αθλητών (αθλητών με αναπηρία και εμποδιζόμενων αθλητών) με πολλαπλά ψυχοκοινωνικά οφέλη για όλους τους συμμετέχοντες.

Ο Πρόεδρος του Include
Μαϊστρέλλης Αυγερινός
Καθηγητής Φ.Α. ΚΕ.ΘΕ.Α.
Ειδικότητα Judo Ευάλωτων Ομάδων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου