Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023

Νέα ενημερωτική εκδήλωση στον δήμο Νεάπολης-Συκεών για την ενδυνάμωση Ατόμων με Αναπηρία

Νέα ενημερωτική εκδήλωση για την ενδυνάμωση των Ατόμων με Αναπηρία και των οικογενειών τους πραγματοποιείται σήμερα, Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, στο δήμο Νεάπολης-Συκεών. Πρόκειται για την τρίτη ανάλογη ενημερωτική εκδήλωση που οργανώνεται από την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του δήμου Νεάπολης-Συκεών και την Κοινωφελή Επιχείρηση Υπηρεσιών (ΚΕΥΝΣ).

Στην εκδήλωση που γίνεται στο πλαίσιο της συμπερίληψης και της δικαιωματικής προσέγγισης στην Αναπηρία και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του πρώην δημαρχείου Πεύκων (Ειρήνης 19) θα παρουσιαστούν και θα αναλυθούν ζητήματα που απασχολούν τα Άτομα με Αναπηρία και τα Άτομα με χρόνιες παθήσεις, αλλά και τα μέλη των οικογενειών τους.

Η ενημέρωση θα γίνει από κινητή μονάδα ενώ οι διοργανωτές επιθυμούν να ακολουθήσει μία γόνιμη συζήτηση γύρω από τα θέματα που απασχολούν τους εκπροσώπους των τοπικών αναπηρικών σωματείων και οργανώσεων με στόχο την ενδυνάμωση των αναπήρων και των ατόμων του περιβάλλοντός τους. Όπως προαναφέρθηκε, πρόκειται για την 3η δημοτική ενότητα που θα έχει τη δυνατότητα να επωφεληθεί από την παρουσία της αντιπροσωπείας της ΕΣΑΜΕΑ στο δήμο Νεάπολης-Συκεών στο πλαίσιο των 133 σχετικών δράσεων που πραγματοποιεί η Συνομοσπονδία στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Μεταξύ άλλων θα συζητηθούν και οι τρόποι ενθάρρυνσης της συμμετοχής των ΑμεΑ ή των ατόμων με χρόνιες παθήσεις στις οργανώσεις του εθνικού αναπηρικού κινήματος, η ενίσχυση της ικανότητας των αναπηρικών οργανώσεων να προστατεύουν τα δικαιώματά τους, και φυσικά η ενδυνάμωση των ίδιων των ατόμων και των οικογενειών τους.

Info:
Πότε; Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023, από τις 5 μ.μ. έως τις 7 μ.μ.
Πού; Αίθουσα δημοτικού συμβουλίου πρ. δημαρχείου Πεύκων (Ειρήνης 19)

Πηγή: voria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου