Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023

Στέφανος Βούρος: Δεν επέτρεψα να με απορρίψουν λόγω της αναπηρίας- Δεν έκρυψα ποτέ τα χέρια μου

Η αναπηρία είναι ένα από τα χαρακτηριστικά μου, δεν είναι αυτό που με χαρακτηρίζει ως άνθρωπο, τονίζει ο γιος του Γιάννη Βούρου, Στέφανος.

«Ας το πούμε αναπηρία, δεν είναι κακό να δαιμονοποιούμε τις λέξεις. Είναι μια αναπηρία, άσχετο πόσο με δυσκολεύει στην καθημερινότητα ή όχι, είναι μια μορφή αναπηρίας», δήλωσε ο Στέφανος Βούρος, οποίος γεννήθηκε χωρίς δάχτυλα στα άνω και κάτω άκρα.

«Θα ήθελε πολύς κόσμος να αρχίσω να λέω ότι παλέψαμε, ήταν δύσκολα. Αλλά ήταν πολύ εύκολα τα παιδικά μου χρόνια. Λόγω των γονιών μου, που το είχαν αποδεχθεί μέσα τους και μου το πέρασαν κι εμένα αυτό. Δεν είχα θέματα να ντραπώ για μένα, να κρύψω τα χέρια μου, ούτε δυσκολεύτηκα ιδιαίτερα σε πράγματα πρακτικά. Έβλεπα πώς το έκαναν οι άλλοι και το προσάρμοζα στα δικά μου δεδομένα», εξήγησε μιλώντας στην εκπομπή «Δύο στις 10» της ΕΡΤ.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, περιέγραψε ένα περιστατικό που συνέβη όταν ήταν παιδί. «Είχαν γράψει ότι ο Γιάννης Βούρος έκανε ένα παιδί τέρας. Ο πατέρας μου- όπως μου διηγήθηκε- με πήρε, με πήγε στην εφημερίδα, τότε ήμουν ξανθό μωρό με μπούκλες, με έδειξε και τους είπε “αυτό το αγγελούδι είναι τέρας;”. Ζήτησαν συγγνώμη και όλα καλά».

«Οι γονείς μου με είχαν προετοιμάσει ότι θα δέχομαι ερωτήσεις, μου είχαν πει “θα λες ότι έτσι γεννήθηκες”. Οπότε μετά ο άλλος με αποδεχόταν, είτε όχι, για αυτό που είμαι. Δεν ένιωσα ποτέ απόρριψης λόγω της αναπηρίας, δεν επέτρεψα στους άλλους να με απορρίψουν λόγω της αναπηρίας», τόνισε ο Στέφανος Βούρος.

«Μία κοπέλα μου είπε ότι έχει φετίχ με τα δάχτυλα. Της είπα “δεν μπορώ να κάνω κάτι, συγγνώμη για αυτό”», περιέγραψε γελώντας ένα περιστατικό που του έχει τύχει, ενώ αναφέρθηκε και στα βίντεο που ανεβάζει στο TikTok.

«Το ξεκίνησα στην τύχη, είδα ότι τραβούσε, άρχισα να διακωμωδώ την αναπηρία και να αυτοσαρκάζομαι. Πώς νομίζει ο κόσμος ότι κάνω κάτι και πως πράγματι το κάνω», εξήγησε. «Δεν θα πω ότι αν προσπαθήσεις κάτι θα το πετύχεις. Αλλά αν δεν το προσπαθήσεις, δεν ξέρεις αν θα το πετύχεις», τόνισε.



Πηγή: LIFO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου