Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

Εξοπλισμός και εργαλεία στην υπηρεσία των μαθητών με αναπηρίες

Μαθήτρια του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου υποδέχθηκε στον χώρο της, στον Βόλο, η δομή υποστήριξης φοιτητών με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, «Πρόσβαση».

Στόχος της συγκεκριμένης συνάντησης ήταν η μαθήτρια να γνωρίσει και να δοκιμάσει στην πράξη εξοπλισμό και λογισμικά υποστηρικτικής τεχνολογίας τα οποία ανταποκρίνονται στις εξατομικευμένες ανάγκες της.

Η συγκεκριμένη επίσκεψη οργανώθηκε από τη «Πρόσβαση» κατόπιν θετικής ανταπόκρισης του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου σε πρόσκληση που είχε απευθυνθεί προς τις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Ν. Μαγνησίας.

«Η «Πρόσβαση» σκοπεύει να πραγματοποιήσει αντίστοιχες δράσεις στο μέλλον στις οποίες θα συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ώστε να ενημερωθούν και να εξοικειωθούν με εξοπλισμό καθώς και με σύγχρονα εργαλεία υποστηρικτικής τεχνολογίας με απώτερο στόχο την ενίσχυση της πρόσβασής τους και της αυτονομίας τους», αναφέρεται σε ανακοίνωση της δομής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου