Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

Ταινία μικρού μήκους: HANDBRAKE


Το Handbrake είναι μια συλλογική προσπάθεια εφτά γυναικών να φέρουν στο φως το πάντα επίκαιρο ζήτημα της προσβασιμότητας της Αθήνας, μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας μιας ταινίας μικρού μήκους.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία, η οποία έχει ως εφαλτήριο την ίδια την πόλη της Αθήνας και τα εμπόδια που μας καλεί καθημερινά να αντιμετωπίσουμε, άλλοτε με επιτυχία και άλλοτε με αποτυχία.

Η ταινία παρουσιάζει την παράλληλη ζωή δύο γυναικών που, χωρίς να γνωρίζουν η μία την άλλη, διασχίζουν την Αθήνα, η καθεμία με τα δικά της μέσα και κουβαλώντας τη δική της ιστορία.

Για τη Μελίνα, κεντρική πρωταγωνίστρια, το μέσο είναι το αμαξίδιό της και η ιστορία της ξεκινά από τότε που θυμάται τον εαυτό της να "ρολάρει" πλάι στα αυτοκίνητα, στη Βασιλίσσης Σοφίας, σε ώρα αιχμής.

Για τη Σήλια το μέσο είναι το αγαπημένο της ποδήλατο, με το οποίο οργώνει τους Αθηναϊκούς δρόμους, αψηφώντας οποιοδήποτε εμπόδιο μπορεί να βρεθεί μπροστά της.

Το αν τελικά τις ενώνει κάτι και πώς, θέλουμε να το εξερευνήσουμε μαζί στη μεγάλη οθόνη και στο διάλογο που στοχεύουμε να ανοίξουμε παράλληλα με την προετοιμασία και την προβολή της ταινίας.

Περισσότερες πληροφορίες για την ταινία και πώς μπορείτε να υποστηρίξετε την προσπάθεια αυτή μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του εγχειρήματος στο gogetfunding

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου