Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Bραβεία Next Generation of Foresight Practitioner - Young Voices (NGFP-YV) για νέους ηλικίας 12 έως 17 ετών

Η UNESCO Chair on Futures Research - FORTH/PRAXI είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι το Teach the Future συνεργάζεται με το School of International Futures (SOIF) για δεύτερη χρονιά για να προσφέρει βραβεία Next Generation of Foresight Practitioner - Young Voices (NGFP-YV) για νέους ηλικίας 12 έως 17 ετών.

Η σειρά Next Generation Foresight Practitioner (NGFP) έχει αναγνωρίσει τη συνεισφορά των νέων στις κοινότητές τους χρησιμοποιώντας πρακτικές και δραστηριότητες προόρασης (foresight) από το 2018. Μέχρι σήμερα, το NGFP έχει αναγνωρίσει 97 «συναδέλφους» επαγγελματίεςπροόρασης ηλικίας κάτω των 35 ετών στο Κύριο Βραβείο και άλλους ηλικίας 18-25 ετών στα βραβεία Walkabout.

Πέρυσι, το Teach the Future δημιούργησε τα βραβεία NGFP-YV αποκλειστικά για νέους ηλικίας 12 έως 17 ετών. Κατατέθηκαν 25 ολοκληρωμένες ατομικές και ομαδικές αιτήσεις και απένειμε 2.500 $ στις τέσσερις πρώτες αιτήσεις.

Το Teach the Future είναι στην ευχάριστη θέση να συνεργαστεί με το SOIF για τη διαχείριση του διαγωνισμού που αναγνωρίζει νέους σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (12-17 ετών) που εργάζονται για έναν καλύτερο κόσμο. Διεξάγουμε τον ίδιο διαγωνισμό φέτος:

Ο νικητής της πρώτης θέσης θα λάβει ένα έπαθλο $1000 για να βοηθήσει στην υλοποίηση του μελλοντικού του έργου και να εκτοξεύσει την ιδέα του σε πράξη. Τρεις επιλαχόντες θα λάβουν βραβείο $500 ο καθένας. Έξι κορυφαίοι φιναλίστ θα αναγνωριστούν επίσης για τις ιδέες και τις προσπάθειές τους

Εν συντομία, η συμμετοχή στον διαγωνισμό απαιτεί ένα σύντομο βιογραφικό, ένα δοκίμιο 400 λέξεων και ένα βίντεο 2' 30" που περιγράφει τι έχει κάνει ή σχεδιάζει να κάνει ο νέος για να προβλέψει και να δημιουργήσει αλλαγές στην κοινότητά του.

Οι αιτήσεις λήγουν στις 14 Ιουλίου 2022. Νέοι 12-17 ετών μπορούν να κάνουν κλικ εδώ:https://forms.gle/ZS6TciprryydXRNM8

Πηγή: Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου