Κυριακή 27 Μαρτίου 2022

Ανοίγει τo Μουσείο Αφής του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος

To Μουσείο Αφής του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος ανοίγει τις πύλες του το Σάββατο 02/04/2022 για οικογένειες, ομάδες και ατομικούς επισκέπτες από τις 09:30 έως τις 16:30, με ενημερωτικές-εκπαιδευτικές δράσεις βιωματικού χαρακτήρα.

Πρόκειται για μια άψογη ευκαιρία γνωριμίας για επισκέπτες κάθε ηλικίας, μέσω των ειδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων του μοναδικού Μουσείου Αφής, με στόχο την ενημέρωση κι ευαισθητοποίηση για την αναπηρία της τυφλότητας, καθώς και τη σπουδαιότητα θεμελίωσης κι εφαρμογής πρακτικών για μια ισότιμη, ασφαλή και δίχως διακρίσεις διαβίωση για τους μη βλέποντες και τα άτομα με αναπηρία γενικότερα.

Τις ώρες αυτές θα είναι σε λειτουργία και το πωλητήριο του Μουσείου Αφής, με μοναδικά προϊόντα και χειροποίητες δημιουργίες των τμημάτων του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος.

Για τον προγραμματισμό ξεναγήσεων, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία στο τηλέφωνο του Φορέα 210 9415222

Για την ασφάλεια όλων, το Μουσείο λειτουργεί με ελεγχόμενο αριθμό επισκεπτών τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, ενώ η χρήση μάσκας στους χώρους του Μουσείου είναι υποχρεωτική.
Για την είσοδό σας στο Μουσείο παρακαλείστε να επιδείξετε ένα από τα εξής έγγραφα, μαζί με την αστυνομική σας ταυτότητα ή άλλο αποδεικτικό ταυτοποίησης, προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας:
• Πιστοποιητικό εμβολιασμού τουλάχιστον 14 ημερών
• Πιστοποιητικό νόσησης με ισχύ έως 3 μήνες από τη διάγνωση
• Για όσους είναι άνω των 60 και έχει παρέλθει χρονικό διάστημα τουλάχιστον επτά (7) μηνών από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης ή, στην περίπτωση μονοδοσικών εμβολίων, από τη χορήγηση της μοναδικής δόσης, πλήρως εμβολιασμένοι θεωρούνται όσοι έχουν λάβει και την αναμνηστική δόση.
• Οι ανήλικοι 4 έως 17 ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) 24 ωρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου