Κυριακή 27 Μαρτίου 2022

"Βιβλικό πάρκο" με 30 δένδρα και φυτά κοντά σε σχολείο της Θεσσαλονίκης

Τριάντα δένδρα και φυτά που αναφέρονται στη Βίβλο φυτεύτηκαν πλησίον της αυλής του 5ου Γυμνάσιου Σταυρούπολης, στη Θεσσαλονίκη, στη συμβολή των οδών 17ης Νοεμβρίου και Περικλέους. Η ελιά, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, η δάφνη, η αμυγδαλιά, φασκόμηλο κ.ά. «κοσμούν» το πάρκο της... Βίβλου. Σε κάθε ένα από τα είδη των δέντρων και φυτών αναγράφονται εκκλησιαστικά ρητά με αναφορά στην οικολογία.

Το project με τίτλο «Δημιουργώντας το δικό μας Βιβλικό Πάρκο» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών. Τον περασμένο Οκτώβριο το 5ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης σύναψε σύμφωνο συνεργασίας με το Πατριαρχικό Ίδρυμα Μελετών.

Στη δενδροφύτευση συμμετείχαν ο δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, αντιδήμαρχοι, ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας, καθηγητές και δεκάδες μαθητές.

«Με αυτό το βιβλικό πάρκο αναδεικνύουμε τη σημασία της οικολογίας και της προστασίας του περιβάλλοντος ενώ μαθαίνουμε στα παιδιά έναν άλλο τρόπο ζωής Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους μαθητής και τους καθηγητές, με τη σωστή καθοδήγηση μπορούμε να δημιουργήσουμε μια καλύτερη κοινωνία», είπε ο δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης.

Από την πλευρά του, ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας τόνισε ότι είναι ελπιδοφόρο και σπουδαίο που συμμετέχουν τα παιδιά. Στη Δυτική Θεσσαλονίκη, που είναι για χρόνια εγκαταλελειμμένη, αυτό το πάρκο μας δείχνει ότι μπορούμε να ανέβουμε λίγο ακόμη ψηλότερα ώστε να πολεμήσουμε την ασχήμια με την ομορφιά και τη φιλοκαλία. Αυτό ας είναι το μήνυμα και το σύνθημα της δράσης»

«Το μήνυμα της δενδροφύτευσης είναι να κατανοήσουν τα παιδιά τη σημασία της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και συνείδησης», σημείωσε η εκπαιδευτικός Ευαγγελία Καρακούτα.

του Νίκου Αβουκάτου
Πηγή: greenagenda

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου