Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

Στα σκαριά η Ένωση Γονέων Θήρας

Την πρόθεσή τους να προχωρήσουν στην ίδρυση Ένωσης Γονέων Θήρας εξέφρασαν οι εκπρόσωποι 12 Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων από σχολεία της Σαντορίνης, που έδωσαν το “παρών” στην πρώτη διερευνητική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα για αυτό τον σκοπό. Στόχος της Ένωσης θα είναι η εκπροσώπηση και η κατάθεση θέσεων και αιτημάτων όλων των Συλλόγων του νησιού στον Δήμο Θήρας και στη σχολική επιτροπή, καθώς και σε όλα τα ανώτερα κλιμάκια της τοπικής αυτοδιοίκησης (πχ Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου).

Όπως αναφέρουν οι συντονιστές του όλου εγχειρήματος: “Η ένωση αυτή αποσκοπεί στην γνωστοποίηση και άμεση επίλυση όλων των προβλημάτων που υπάρχουν στις σχολικές μονάδες του νησιού μας. Με την δημιουργία της ένωσης μας επιτυγχάνουμε να έχουμε, εκ του νόμου ορισμένους, αντιπροσώπους στις Δημοτικές και στις σχολικές Επιτροπές του Δήμου Θήρας. Επίσης αποκτούμε πρόσβαση και άμεση επικοινωνία με όλες τις βαθμίδες διακυβέρνησης όπως Επαρχείο, και ακόμα και εκτός του Νησιού μας όπως πχ. Περιφέρεια – Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Νοτίου Αιγαίου – Υπουργείο Παιδείας – Γραφείο Πρωθυπουργού κά. Αυτό μας επιτρέπει να κάνουμε όλες τις πρέπουσες ενέργειες ασκώντας πίεση σε όλα τα αρμόδια όργανα οποιασδήποτε βαθμίδας διαμέσου και της ΑΓΣΜΕ (Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας) της οποίας, με την δημιουργία της επικείμενης Ομοσπονδίας Νοτίου Αιγαίου (σε συνεργασία με τις ενώσεις γονέων Δήμων Σύρου, Πάρου, Νάξου και Ρόδου) θα είμαστε ισότιμο μέλος”.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την προετοιμασία του καταστατικού που θα κατατεθεί στο Πρωτοδικείο Νάξου, ώστε η Ένωση Γονέων να αποκτήσει νομικό χαρακτήρα και να μπορεί να λειτουργεί κανονικά στις αρχές της επόμενης σχολικής περιόδου.

Για να συμμετέχει στην Ένωση Γονέων οποιοσδήποτε Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων από σχολεία του νησιού, όλων των βαθμίδων, θα πρέπει αυτός να αντιπροσωπεύει το 1/3 των μαθητών που φοιτούν στο σχολείο του. Αυτό προκύπτει από τον αριθμό των γονέων που ψηφίζουν στις εκλογές του εκάστοτε Συλλόγου.

“Θα θέλαμε λοιπόν να σας προσκαλέσουμε να παίρνετε μέρος στις εκλογές του Συλλόγου σας με φυσική παρουσία ώστε να μπορεί να επιτυγχάνετε αυτός ο σκοπός. Οι εκλογές των Συλλογών είναι μια φορά κάθε δύο χρονιά (τα ζυγά έτη) και απαιτούν για 5 λεπτά την φυσική σας παρουσία. Θεωρούμε ότι τα 5 λεπτά κάθε δύο χρόνια είναι ένας εύλογος και εύκολος στόχος να επιτευχθεί, ώστε να έχουμε όλοι μαζί το δικαίωμα να ονειρευόμαστε, να διεκδικούμε, και να καθορίζουμε το μέλλον των παιδιών μας”, τονίζουν οι συντονιστές της υπό ίδρυση Ένωσης Γονέων, κάνοντας παράλληλα ξεκάθαρο πως η Ένωση Γονέων Δήμου Θήρας δεν υιοθετεί ούτε ανήκει σε καμία κομματική-πολιτική παράταξη. “Είναι καθαρά μια ένωση όλων των γονιών που θέλουν ένα καλύτερο σχολικό περιβάλλον για τα παιδιά τους. Επιθυμία και ευχή όλων είναι να εξασφαλίσουμε όμορφα και λειτουργικά σχολεία, τόσο κτηριακά, όσο και υλικοτεχνικά, τα οποία θα δίνουν τη γνώση, τη χαρά, και τη φαντασία στα παιδιά μας δημιουργώντας των όμορφες αναμνήσεις”, συμπληρώνουν.

Πηγή: atlantea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου