Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

«Μάχη» εννέα εκδοτικών οίκων για βιβλίο σχετικά με τη ζωή με αναπηρίες

Αντικείμενο διεκδίκησης από εννέα εκδοτικούς οίκους έγινε ένα βιβλίο – «οδηγός ζωής» για γυναίκες με αναπηρίες, γραμμένο από τη δημοσιογράφο και συγγραφέα Φράνσις Ράιαν (Frances Ryan). Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Guardian, τα δικαιώματα του βιβλίου απέκτησε τελικά η Fig Tree, που ανήκει στον όμιλο Penguin Random House, έναντι αντιτίμου που εκτιμάται πως είναι από τα υψηλότερα που έχουν προσφερθεί ποτέ για βιβλίο γραμμένο από γυναίκα με αναπηρίες.

Το βιβλίο, με τίτλο Who Wants Normal?, θα βασίζεται στις εμπειρίες της ίδιας της συγγραφέα, αλλά θα περιλαμβάνει και συνεντεύξεις με πάνω από σαράντα άτομα με προβλήματα υγείας, μεταξύ των οποίων ηθοποιοί και παρουσιαστές.

Η Φράνσις Ράιαν υποστηρίζει πως το έντονο ενδιαφέρον των εκδοτικών οίκων για το έργο της δείχνει πως «αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι υπάρχει ένα τεράστιο κοινό για ιστορίες από και για ανθρώπους που δεν είναι λευκοί, μεσοαστοί ή χωρίς αναπηρίες», διακρίνοντας ένα σημάδι ότι επιτέλους τα βιβλία σχετικά με τις αναπηρίες αρχίζουν να αναγνωρίζονται ως απευθυνόμενα σε μαζικό κοινό.

Το βιβλίο αναμένεται να κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2025.

Πηγή: diastixo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου