Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

Σεμινάριο προσβασιμότητας του Σ.Ε.Α.Β.: Βιβλιοθήκες & Δυσλεξία (30/03/2022)

Η Ομάδα Προσβασιμότητας του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (Σ.Ε.Α.Β.) διοργανώνει ενημερωτικά και εκπαιδευτικά online σεμινάρια σε θέματα προσβασιμότητας.

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022: Βιβλιοθήκες & Δυσλεξία

Ώρα: 12.00 | Μέσω πλατφόρμας: Zoom | Δήλωση συμμετοχής

Το webinar απευθύνεται σε κάθε ειδικότητα επαγγελματιών βιβλιοθήκης, όπως βιβλιοθηκονόμους, πληροφορικούς και λοιπό διοικητικό προσωπικό. Αφορά πρωτίστως στην επικοινωνία με τα άτομα με δυσλεξία, είτε είναι επωφελούμενοι είτε μέλη του ίδιου του προσωπικού. Εκτιμάται πως το ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού με μια μορφή δυσλεξίας κυμαίνεται στο 9-12% (European Dyslexia Association). Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα δεν υπάρχουν ακριβή και επικαιροποιημένα στατιστικά. Επιπρόσθετα, θα διατεθεί στα ελληνικά οδηγός σύνταξης κειμένων φιλικών σε άτομα με δυσλεξία που έχει επιμεληθεί ομάδα της Υπηρεσίας Βιβλιοθήκης & Κέντρου Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στην αγγλική γλώσσα διατίθεται ελεύθερα ο γενικός οδηγός της IFLA με τίτλο «IFLA: guidelines for library services to persons with dyslexia» στο https://repository.ifla.org/handle/123456789/498.

Εισηγήτρια: Χριστίνα Φορλίδα, πτυχιούχος του Τμήματος Ειδικής Αγωγής και μέλος της ομάδας ανάπτυξης προσβάσιμων συγγραμμάτων της Υπηρεσίας Βιβλιοθήκης & Κέντρου Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Πηγή: amelib

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου