Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

Το Forza Horizon 5 θα προσθέσει διερμηνέα νοηματικής γλώσσας (ASL /BSL) στην οθόνη

Το Forza Horizon 5 περιέχει μια μεγάλη γκάμα δυνατοτήτων προσβασιμότητας για να γίνει το παιχνίδι όσο το δυνατόν πιο περιεκτικό, ενώ μια ενημέρωση μετά την κυκλοφορία θα προσθέσει ένα ακόμα μεγάλο update - έναν διερμηνέα νοηματικής γλώσσας στην οθόνη που θα περιγράφει είτε την Αμερικάνικη Νοηματική γλώσσα (ASL) είτε την Βρετανική Νοηματική Γλώσσα (BSL) κατά τη διάρκεια των cinematics.

Όπως περιγράφεται λεπτομερώς σε ένα blogpost του Xbox Wire και σε ένα συνοδευτικό βίντεο σχετικά με τις δυνατότητες προσβασιμότητας του Forza Horizon 5, ο διερμηνέας θα εμφανίζεται σε μια εικόνα στην οθόνη κοντά στο κάτω μέρος =και μπορεί να επιλεγεί είτε ASL είτε BSL, ανάλογα με τις προτιμήσεις του παίκτη.

Αυτή είναι μια μεγάλη προσθήκη στο Forza Horizon 5 και είναι επίσης ένα από τα λίγα παιχνίδια που θα φέρει τη νοηματική γλώσσα με τόσο εξέχοντα τρόπο.

Υπήρξαν παιχνίδια όπως το Moss του Oculus Quest και του PlayStation VR που είδαν τον κύριο χαρακτήρας του να χρησιμοποιεί τη νοηματική γλώσσα για να μιλήσει στον παίκτη και ελπίζουμε ότι η απόφαση του Forza θα φέρει αλλαγές σε όλη τη βιομηχανία, έτσι ώστε περισσότεροι προγραμματιστές θα σκεφτούν να το συμπεριλάβουν, αν μπορούν. Όπως έχει πει η Microsoft στο παρελθόν, «Όταν όλοι παίζουν, όλοι κερδίζουμε».

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το Forza Horizon 5 διαθέτει ένα ευρύ φάσμα άλλων επιλογών προσβασιμότητας κατά την κυκλοφορία του. Αυτές οι επιλογές, όπως περιγράφονται λεπτομερώς από τη Microsoft, περιλαμβάνουν:
  • Μια ρύθμιση τροποποίησης ταχύτητας παιχνιδιού που επιτρέπει στους παίκτες να παίζουν το Forza Horizon 5 με μειωμένη ταχύτητα όταν παίζουν εκτός σύνδεσης. Αυτή η λειτουργία είναι ιδανική για τους νέους παίκτες και όσους θέλουν περισσότερο χρόνο για να προχωρήσουν στο παιχνίδι.
  • Contrast mode που αλλάζει τα χρώματα για να κάνει ευκολότερη τη διάκριση μεταξύ των παικτών και των μενού κειμένου.
  • Λειτουργία Color Blindness που επιτρέπει στους παίκτες με αχρωματοψία να βλέπουν καλύτερα τα στοιχεία του παιχνιδιού. Οι παίκτες μπορούν να προσαρμόσουν τις ρυθμίσεις αχρωματοψίας ανεξάρτητα για το περιβάλλον εργασίας χρήστη και τα γραφικά του παιχνιδιού.
Για τους Υπότιτλους, γνωρίζουμε τη σημασία της προσαρμογής. Έτσι, υπάρχουν οι ακόλουθες λειτουργίες:
  • Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση των υπότιτλων
  • Προσαρμογή του μεγέθους γραμματοσειράς
  • Ρύθμιση της αδιαφάνειας φόντου
  • Δυνατότητα επισήμανσης λέξεων-κλειδιών
  • Προσαρμογή του μεγέθους της γραμματοσειράς μενού και του παιχνιδιού.
  • Αφηγητής προγράμματος ανάγνωσης οθόνης που εκφωνεί κείμενο, κουμπιά και άλλα στοιχεία δυνατά.
  • Επιλογές κειμένου σε ομιλία και ομιλίας σε κείμενο για παίκτες που θέλουν να συμμετάσχουν στο Voice Chat και είτε πρέπει να στείλουν συντεθειμένη φωνή ή να λάβουν φωνητική συνομιλία ως συντεθειμένο κείμενο.
  • Δυνατότητα απενεργοποίησης κινούμενου φόντου.
  • Ρύθμιση διάρκειας ειδοποίησης, η οποία επιτρέπει στους παίκτες να ορίσουν πόση ώρα εμφανίζονται οι ειδοποιήσεις στο παιχνίδι.

Θέλαμε επίσης να υπενθυμίσουμε σε όλους ότι το Forza Horizon 5 θα κυκλοφορήσει στις 9 Νοεμβρίου και θα είναι στο Xbox Game Pass, έτσι ώστε οι συνδρομητές να μπορούν να το δοκιμάσουν και να δουν αν είναι γι 'αυτούς και αν είναι αρκετά προσβάσιμο. Αν λείπει κάτι, είπε ο προγραμματιστής του Forza Horizon 5, «αυτά είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά προσβασιμότητας στα οποία βασιζόμαστε, και ακούμε συνεχώς την κοινότητα να κάνει το Forza Horizon 5 μια ολοκληρωμένη εμπειρία για να το απολαμβάνουν όλοι.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου