Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

Πρότυπα-Πειραματικά σχολεία: Αλλαγή στον τρόπο υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης (ΦΕΚ)

Χωρίς αυθεντικοποίηση θα γίνεται η ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης για την εισαγωγή στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία - Τροποποιητική απόφαση της υφυπουργού Ζέττας Μακρή

Χωρίς αυθεντικοποίηση των γονέων/κηδεμόνων γίνεται η ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης για την εισαγωγή στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία, βάσει της τροποποιητικής απόφασης της υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μακρή.

Η απόφαση αναφέρει συγκεκριμένα ότι τροποποιείται η παρ. 2 του άρθρου 2 της υπό στοιχεία 73160/Δ6/12.06.2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Επικρατείας «Ηλεκτρονικές αιτήσεις για εισαγωγή στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία» (Β΄ 2260), ως εξής:

«”2. Η ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης για την εισαγωγή στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία πραγματοποιείται χωρίς αυθεντικοποίηση των γονέων/κηδεμόνων. Η πρόσβαση στο σύστημα, των Διευθυντών ή των Προϊσταμένων των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων με τη χρήση των στοιχείων σύνδεσης που διαθέτουν στην Ενιαία Πρόσβαση σε Υπηρεσίες (SSO) του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην πρώτη παράγραφο του παρόντος άρθρου, ισχύει για τις αιτήσεις που υποβάλλονται για το σχολικό έτος 2021-2022”. Κατά τα λοιπά, ισχύει ως έχει η υπό στοιχεία 73160/ Δ6/12.06.2020 κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Επικρατείας, “Ηλεκτρονικές αιτήσεις για εισαγωγή στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία” (Β΄ 2260)».


Πηγή: alfavita

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου