Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Η διαφορετικότητά του Σωτήρη Ρωμανίδη δεν τον εμπόδισε να γίνει μουσικός

Είναι μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος, και όπως και όλα τα μέλη της ορχήστρας (αλλά και όλων των ορχηστών) ονειρεύεται και πάλι τη στιγμή της συνάντησής του με το κοινό, όταν θα περάσουν οι δύσκολοι καιροί που όλοι περνάμε.

Ο 27χρονος Σωτήρης Ρωμανίδης είναι ντράμερ. Ολοκληρώνοντας τις μουσικές του σπουδές από το Μουσικό σχολείο Θεσσαλονίκης και στο ωδείο στον τομέα των Ευρωπαϊκών κρουστών, είναι ένα από τα βασικά μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος.

Δείτε τον σε συναυλία που υπήρξε σολίστ:


Η διαφορετικότητά του λόγω του συνδρόμου Άσπεργκερ δεν τον εμπόδισε να εκπαιδευτεί και να αναδείξει τις δεξιοτεχνικές του ικανότητες μέσω της μουσικής.

«Βιώνουμε το ταλέντο του κάθε στιγμή και σε κάθε μάθημα. Αυτές οι ξεχωριστές ικανότητές του τον οδήγησαν από πολύ μικρό να ονειρεύεται και να ελπίσει την ισότιμη ένταξή του στην κοινωνία», λένε οι υπεύθυνοι της ορχήστρας.

Και συνθέτης

Δεν παίζει μόνο μουσική, αλλά φτιάχνει κιόλας.

Πχ.


Και επίσης χορεύει.

Στο βίντεο μάλιστα η χορογραφία που εκτελεί βασίζεται σε δική του μουσική:


Το Άσπεργκερ, είναι μια διαταραχή του φάσματος του αυτισμού που χαρακτηρίζεται από σημαντικές δυσκολίες στην κοινωνική αλληλεπίδραση και στη λεκτική επικοινωνία, ενώ παράλληλα εκδηλώνεται με περιορισμένες και επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές και ενδιαφέροντα. Διαφέρει από τις άλλες διαταραχές του φάσματος του αυτισμού λόγω της σχετικής διατήρησης της γλωσσικής και γνωστικής ανάπτυξης. Η φυσική αδεξιότητα και η άτυπη (περίεργη, παράξενη) χρήση της γλώσσας αναφέρονται συχνά ως συμπτώματα, όμως δεν απαιτούνται για τη διάγνωση του συνδρόμου.

Είναι γνωστό πως άτομα με Άσπεργκερ είναι συχνότατα πολυτάλαντα, είναι όμως ωραίο να το διαπιστώνεις ξανά και ξανά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου