Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

Εγκύκλιοι μεταθέσεων – Ειδική Αγωγή: Πότε ξεκινάνε οι αιτήσεις -Τι ισχύει

Την επόμενη εβδομάδα θα εκδοθούν οι εγκύκλοι για αιτήσεις μεταθέσεων εκπαιδευτικών και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού. 

Τι ισχύει 
Σύμφωνα με τα άρθρα 168 και 169 του νόμου 4823/2021 
1. Οι αιτήσεις μετάθεσης υποβάλλονται από τους εκπαιδευτικούς, ΕΕΠ-ΕΒΠ, από την 16η έως την 31η Οκτωβρίου κάθε έτους. 
2. Μέχρι την 31η Αυγούστου του έτους διενέργειας των μεταθέσεων υπολογίζεται η συμπλήρωση χρόνου υπηρεσίας ως προϋπόθεση μετάθεσης. 
3. Οι προϋποθέσεις και οι λόγοι μετάθεσης πρέπει να υπάρχουν κατά την ημερομηνία που λήγει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων. 
4. Κατ’ εξαίρεση πιστοποιητικό για την απόκτηση νεογέννητου παιδιού λαμβάνεται υπόψη εάν υποβληθεί μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου. 
5. Μέσα στην ιδία προθεσμία μπορούν να υποβληθούν συμπληρωματικά στοιχεία για μετάθεση για λόγους υγείας που έχουν ανακύψει ή διαπιστωθεί μετά την 31η Οκτωβρίου. 

Τέλος σύμφωνα με διευκρινιστικό έγγραφο του ΥΠΑΙΘ προς τη Διεύθυνση Π.Ε. Λάρισας με θέμα Απάντηση σε ερώτημα για την Ειδική Κατηγορία Μετάθεσης Πολύτεκνων Εκπαιδευτικών Στην ειδική κατηγορία ως πολύτεκνοι εντάσσονται οι εκπαιδευτικοί που υπάγονται στις περιπτώσεις του άρθρου.6 παρ. 1, υποπαράγρ. 1, 2, 3 του ν. 3454/2006 και δεν αποκτούν την πολυτεκνική ιδιότητα ισοβίως. 

Πηγή: ipaidia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου