Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

Δήμος Νέας Σμύρνης: Απαγορεύεται το... ποδόσφαιρο

πηγή
Καινούριες πινακίδες αποφάσισε να τοποθετήσει ο Δήμος Νέας Σμύρνης μάλλον ως δώρο στους πολύπαθους τώρα τελευταία δημότες του. Ποιο είναι το περιεχόμενο αυτών των πινακίδων; Με μία λέξη ένα τεράστιο: ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ.

Απαγορεύεται καθ' όλες τις ώρες του 24ώρου το ποδόσφαιρο στις πλατείες και γενικά στους κοινόχρηστους χώρους, διαβάζουμε στην πρώτη πινακίδα που δείχνει ένα ανθρωπάκι με μια μπάλα διεγραμμένο.

Απαγορεύεται η μπάλα, το ποδήλατο, οι αθλοπαιδιές, τα rollers και τα skateboards, διαβάζουμε στη δεύτερη.
[Σημ: Η Νέα Σμύρνη είναι ο 5ος πιο πυκνοκατοικημένος δήμος της χώρας]

Εξαιρετικά συμβολική η κίνηση του Δημάρχου, Σταύρου Τζουλάκη, λίγες μέρες μετά το ξυλοφόρτωμα των δημοτών του στις πλατείες από τους αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ. Άλλωστε ο ίδιος και η παράταξή του αρκέστηκαν να καταδικάσουν τη βία "απ' όπου κι αν προέρχεται" ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων από κατοίκους, σωματεία εκπαιδευτικών και άλλους φορείς της πόλης.

1 χρόνο μετά την έναρξη των lockdown το μήνυμα που μας στέλνουν οι μικροί και μεγάλοι άρχοντές μας είναι ότι απαγορεύεται να ζούμε, μετά το τέλος της δουλειάς (όσοι/ες δουλεύουμε) και ότι οι ανθρώπινες δραστηριότητες αν δεν συνδυάζονται με κάποιου είδους κατανάλωση και παραγωγή κέρδους αποτελούν ενόχληση.

Δε χρειάζεται να πούμε πολλά. Όπως αναφέρει και η νεοσμυρνιώτικη δημοτική παράταξη Μια Πόλη Ανάποδα στην ανακοίνωσή της: ΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου