Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

Εκδήλωση: Τι στο καλό είναι ο Προσωπικός Βοηθός;

Ο σύλλογος Περπατώ Ροδόπης και ο Οργανισμός Ανεξάρτητης Διαβίωσης Ελλάδας i-living, μετά την συμμετοχή τους στην ομάδα εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τη θεσμοθέτηση του Προσωπικού Βοηθού για τα ανάπηρα άτομα, διαπιστώνοντας την έλλειψη πληροφόρησης ως προς το τι είναι το επάγγελμα του Προσωπικού Βοηθού, πως λειτουργούν τα συστήματα Προσωπικής Βοήθειας παγκοσμίως, αλλά και πως οι ανάπηρες/οι στην Ελλάδα θα μπορέσουν να επωφεληθούν στο έπακρο με τη θεσμοθέτησή του, προβαίνουν στην πραγματοποίηση μιας διαδικτυακής συζήτησης, μέσω της πλατφόρμας zoom που θα μεταδίδεται παράλληλα στις σελίδες Facebook του Οργανισμού Ανεξάρτητης Διαβίωσης Ελλάδας I-living και του Περπατώ Ροδόπης, με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα. Σκοπός της συζήτησης είναι να παρουσιαστούν οι βασικές αρχές της Προσωπικής Βοήθειας για τους ανθρώπους με κινητικές και νοητικές βλάβες, τόσο από την πλευρά των αναπήρων χρηστών όσο και από αυτή των προσωπικών βοηθών. Σημαντική έμφαση δίνεται στο να απαντηθούν όλες οι απορίες του κοινού και να ακουστούν οι προβληματισμοί των άμεσα ή έμμεσα ενδιαφερομένων, γι αυτό και αφιερώνονται 55 λεπτά στην απάντηση ερωτημάτων.

Προσδοκία των δύο οργανισμών είναι να γίνει κατανοητό τι στο καλό είναι ο Προσωπικός Βοηθός. Η εκδήλωση απευθύνεται σε αναπήρους ανεξαρτήτου βλάβης ή προϋπάρχουσας γνώσης της έννοιας της Προσωπικής Βοήθειας, στις οικογένειες τους και τους άτυπους υποστηρικτές τους, σε άτυπους επαγγελματίες προσωπικούς βοηθούς, σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται μετά τη θεσμοθέτηση να εργαστούν ως προσωπικοί βοηθοί αλλά και φυσικά σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Για να παρακολουθήσετε μέσω zoom ακολουθήστε τον σύνδεσμο https://us02web.zoom.us/j/86322562671 την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου στις 19:00, δεν απαιτείται προεγγραφή, η συζήτηση θα διεξαχθεί στα Ελληνικά.

Πηγή: Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου