Ένα υπέροχο απλό επιτραπέζιο παιχνίδι για όλη την οικογένεια που μπορείτε να παίζετε συνέχεια χωρίς να το βαρεθείτε! Ανοίξτε το ταμπλό και τοποθετήστε τα καρτελάκια των δωματίων με όποια σειρά θέλετε, φτιάχνοντας στην τύχη ή μετά από ώριμη σκέψη το σπίτι σας. Αναποδογυρίστε τα καρτελάκια με τα μεμονωμένα αντικείμενα και αφήστε τα δίπλα στο ταμπλό, σε μια στοίβα. Διαλέξτε πιόνι και αρχίστε - ρίχνοντας ένας ένας παίκτης με τη σειρά το ζάρι- να προχωράτε στα κυκλάκια που βρίσκονται στο κάτω μέρος των δωματίων. Η αγωνία και η διασκέδαση ξεκινάει μόλις σταματήσετε σε κόκκινο κυκλάκι. Τραβήστε μια κάρτα από την στοίβα με τις κάρτες αντικειμένων και ψάξτε να βρείτε το αντικείμενο αυτό μέσα στα δωμάτια του σπιτιού. Όταν το εντοπίσετε, μεταφερθείτε αυτόματα στο κόκκινο κυκλάκι που βρίσκεται κάτω από το δωμάτιο αυτό!
Ένα παιχνίδι οπτικής διάκρισης, παρατηρητικότητας, λογικής σκέψης και συσχετισμών που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Άλλοι με μόνο όπλο την παρατήρηση (ψάχνοντας με τυχαίο ή συστηματικό τρόπο), άλλοι κάνοντας λογικούς συσχετισμούς και ψάχνοντας απευθείας στα δωμάτια που είναι αναμενόμενο να υπάρχει το αντικείμενο (πχ η κατσαρόλα στην κουζίνα, η κούκλα στο παιδικό δωμάτιο) και άλλοι ξεκινώντας από τι τυχαίο ψάξιμο και περνώντας σταδιακά στη λογική σκέψη…
Ένα παιχνίδι ανατροπών που μπορεί να σε μεταφέρει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα (και με ένα ρίξιμο του ζαριού) από το υπόγειο στη στέγη, αλλά και από την στέγη στο υπόγειο. Ένα παιχνίδι που μπορούν να παίξουν και να διασκεδάσουν μαζί παιδιά με και χωρίς αναπηρίες (Διαταραχή στο Φάσμα του Αυτισμού, Νοητική Καθυστέρηση, Κώφωση, Κινητική Αναπηρία) διαφόρων ηλικιών. Μοναδική εξαίρεση, δυστυχώς, αποτελούν τα παιδιά με σοβαρά προβλήματα όρασης που δεν είναι σε θέση να εντοπίζουν τα μικρά αντικείμενα στις εικόνες των δωματίων.
Ένα από τα αγαπημένα μας παιχνίδια στο ΚΕΑ μας που λατρεύουμε μικροί και μεγάλοι και παίζουμε ευχάριστα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.
«Γρήγορα στη σοφίτα»
Ravensburger
Σχεδιαστή: Jörg Obrist
Ιωάννα Αγγέλου
Ειδική παιδαγωγός - Νηπιαγωγός
MEd - Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου