Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Βιβλιοπαρουσίαση: Το πιο μεγάλο βιβλίο για τις οικογένειες

«Το πιο μεγάλο βιβλίο για τις οικογένειες» των Mary Hoffman και Ros Asquith είναι στην πραγματικότητα ένα λεπτό βιβλιαράκι που καταφέρνει και χωράει μέσα του όλες τις οικογένειες του κόσμου. Ναι, όλες! 

Με μια μικρή φωτογραφία και ένα σύντομο κειμενάκι 1-2 σειρών, συγγραφέας και εικονογράφος καταφέρνουν να αγκαλιάσουν με σεβασμό όλες τις διαφορετικές μορφές οικογένειας που υπάρχουν στη σύγχρονη εποχή, βοηθώντας τα παιδιά να αναγνωρίσουν στις σελίδες του τη δική τους οικογένεια και τις οικογένειες των φίλων τους! Πολύ καλό βοήθημα στα χέρια εκπαιδευτικών και γονιών που θέλουν να αγγίξουν «δύσκολα» θέματα της εποχής μας και να διδάξουν την έννοια της οικογένειας, της αποδοχής του διαφορετικού και της αγάπης!



Με υπέροχη εικονογράφηση που διακρίνεται για τη ρεαλιστική και λεπτομερή απεικόνιση της πραγματικότητας, αλλά και το χιούμορ και την παιχνιδιάρικη διάθεσή της καταφέρνει και αγγίζει όλους τους αναγνώστες, ανεξάρτητα από την ηλικία, το γνωστικό τους επίπεδο και την αναγνωστική τους ικανότητα. 

Ένα φανταστικό βιβλίο για όλους που θα ζεστάνει τις καρδιές των μικρών αναγνωστών και ιδίως εκείνων που μέχρι τώρα δεν έβλεπαν πουθενά τη δική τους «διαφορετική» οικογένεια! 


Το μεγάλο βιβλίο των οικογενειών 
Mary Hoffman, Ros Asquith
Ηλικία: από 7 ετών
Α' Έκδοση: 2016
Μετάφραση: Αντώνης Παπαθεοδούλου
Σελίδες: 40


Ιωάννα Αγγέλου
Ειδική παιδαγωγός - Νηπιαγωγός
MEd - Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου