Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Κορωνοϊός - Τσιόδρας: Να μιλήσουμε σοβαρά στα παιδιά

Ο Σωτήρης Τσιόδρας είπε πως οι γονείς πρέπει να ενημερώσουν τα παιδιά για τον κορονοϊό.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας στην συνέντευξη Τύπου ανέφερε, ότι οι γονείς οφείλουν να μιλήσουν με σοβαρότητα στα παιδιά για τον κορονοϊό. «Τα παιδιά μας πρέπει να αισθανθούν ήρεμα και να παίρνουν αξιόπιστες πληροφορίες και να τους μιλάμε ανάλογα με την ηλικία τους», τόνισε στην τοποθέτηση του. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν πρέπει να δημιουργείται μια κατάσταση φόβου, αλλά να υπάρξει σωστή ενημέρωση, ώστε να παιδιά να αντιληφθούν την σοβαρότητα της κατάστασης χωρίς να πανικοβληθούν.


Ακόμη, αναφέρθηκε στο αν ο ιός προσβάλλει τους νέους ανθρώπους, καθώς και τα ποσοστά θνησιμότητας που υπάρχουν, για αυτή την ηλικιακή ομάδα. Μάλιστα, είπε πως είναι «εξαιρετικά σπάνια το έχουμε ξαναπεί, μπορούμε να δούμε απώλειες σε νέους ανθρώπους και τα πολύ νεαρά θύματα είναι εξαιρετικά λίγα παγκοσμίως».

Επιπλέον, αναφέρθηκε σε παγκόσμια μελέτη που διενεργήθηκε και έδειξε ότι 0.66% που προσβάλλεται από τον ιό πεθαίνει, ενώ υπολογίστηκαν τα ποσοστά νοσηλείας, ανά ηλικία. «Τα ποσοστά αύξαναν μετά την ηλικία των 50 ετών, όπου ήταν 8%, 60 ετών και πάνω ήταν 12%, 70 ετών και πάνω ήταν 16% και 80 ετών και πάνω ήταν 18%. Ο λόγος όμως που παίρνουμε τα μέτρα, είναι γιατί υπάρχει η δυνατότητα να κολλάμε όλοι και γρήγορα να διασπείρεται», υπογράμμισε ο Σωτήρης Τσιόδρας.


Προσβάλει και τον εγκέφαλο

Ειδικότερα, ο καθηγητής μίλησε για ένα υποσύνολο ασθενών του Covid-19 που αναπτύσσουν σοβαρές βλάβες στον εγκέφαλο, σύμφωνα με αναφορές νευρολόγων από όλο τον κόσμο.

«Αν και ο βήχας, ο πυρετός και η δυσκολία στην αναπνοή είναι τα τυπικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα της νέας λοίμωξης, ορισμένοι ασθενείς παρουσιάζουν δυσλειτουργία στη νοητική τους ικανότητα, σύγχυση, λήθαργο, επιληψία, ακόμα και εγκεφαλικό επεισόδιο. Αυτά, συν τη διαταραχή της οσμής και της γεύσης, που όλο και περισσότερο αναφέρεται στη βιβλιογραφία. Τα νευρολογικά σύνδρομα φαίνεται πως οφείλονται σε προσβολή του εγκεφάλου και των νεύρων του από τον ιό, δηλαδή μια εγκεφαλοπάθεια», είπε ο κ. Τσιόδρας.
Το παράδειγμα της Ισπανίας

Στην συνέντευξη Τύπου, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε πως η Ελλάδα θα είχε 2265 νεκρούς από τον κορονοϊό, αν η χώρα ακολουθούσε την τακτική της Ισπανίας. «Αν ακολουθούσαμε την πορεία της Ισπανίας θα είχαμε σήμερα 2265 νεκρούς. Μπορείτε να φανταστείτε, δε θέλω να πω ευλογία, αλλα τι σημαντικό πράγμα είναι αυτό που ζούμε στην Ελλάδα αυτή την στιγμή, ότι η στρατηγική μας αποδίδει. Μακάρι να συνεχίσει να αποδίδει έτσι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ieidiseis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου