Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Διευθύντρια Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Βόλου: ” Δεν είμαστε άτρωτοι, θέλουμε ασφάλεια “

“Δεν είμαστε άτρωτοι, θέλουμε ασφάλεια για τους μαθητές μας και για εμάς“, δήλωσε στο Θεσσαλικό Περισκόπιο του Δικτύου Θεσσαλίας της ΕΡΤ, η διευθύντρια του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) Βόλου, Φωτεινή Γρηγορίου, τονίζοντας, πως “στα Ειδικά Σχολεία είναι σχεδόν αδύνατο να εφαρμοστούν κανόνες αποστασιοποίησης και υγιεινής για προστασία από τον covid, όπως η τήρηση αποστάσεων, η χρήση μάσκας κλπ.”

Η ίδια έθεσε “θέμα μετακίνησης των μαθητών στα ειδικά σχολεία”, καθώς – όπως είπε –” δεν έχει γίνει καμία αύξηση και κανένας διαχωρισμός δρομολογίων από την Περιφέρεια (σε λεωφορείο 25 θέσεων μεταφέρονται 21 μαθητές όλων των Ειδικών Σχολείων)” ενώ μίλησε και “για το πρόσθετο πρόβλημα της υποστελέχωσης”, που αντιμετωπίζουν τα Ειδικά Σχολεία λόγω των αδειών ειδικού σκοπού, που έχει χορηγηθεί σε πολλούς εκπαιδευτικούς.

Η κ. Γρηγορίου έχει ενημερώσει τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για την κατάσταση που επικρατεί στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ, το οποίο άνοιξε μόλις την περασμένη Δευτέρα ύστερα από καραντίνα 14 ημερών λόγω κρουσμάτων κορονοϊού στο σχολείο. Να σημειωθεί, πως από τα 11 συνολικά Ειδικά Σχολεία όλων των βαθμίδων, που λειτουργούν στο Νομό Μαγνησίας, τα 6 βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας.

Παρόλα αυτά, όπως επεσήμανε η διευθύντρια του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ, δεν έχουν λάβει ακόμη καμία απάντηση στο αίτημά τους για διενέργεια επαναλαμβανόμενων covid test στα Ειδικά Σχολεία. Η ίδια διευκρίνησε, πως “οι επισημάνσεις της αυτές, δεν θέλει να παρερμηνευθούν, καθώς – όπως είπε – επιθυμία όλων, είναι η δια ζώσης εκπαίδευση των μαθητών, σε ένα σχολείο ανοιχτό μεν, αλλά ασφαλές, γεγονός που θεωρεί ότι δεν διασφαλίζεται σε καμία περίπτωση αυτή τη χρονική στιγμή.”

Να σημειωθεί πως το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Βόλου, αποτελεί σχολική μονάδα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου φοιτούν, την τρέχουσα σχολική χρονιά, 63 μαθητές με αναπηρία, ηλικίας 15-25 ετών.

Πηγή: ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου