Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Παιδικές χαρές με παιχνίδια και για παιδιά με κινητικά προβλήματα, στην Πάτρα

Οι πρώτες ειδικά διαμορφωμένες κούνιες για παιδιά με ειδικές ανάγκες είναι γεγονός και στην Πάτρα. Περιφραγμένες παιδικές χαρές τόσο στην Τριών Συμμάχων όσο και στην πλατεία Μαρούδα, διαθέτουν ένα αγαπημένο παιχνίδι των μικρών παιδιών, την κούνια, στην οποία υπάρχει πρόβλεψη για ράμπα, ώστε να δέχεται καροτσάκι ΑμεΑ.

Παιδιά με κινητικά προβλήματα μπορούν πλέον να απολαύσουν μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά τη χαρά της βόλτας και του παιχνιδιού, σε μια παιδική χαρά που πληροί όλες τις προϋποθέσεις.

Καλό είναι βέβαια να υπάρξει ενημέρωση για τη συγκεκριμένη ειδική πρόβλεψη και σχετική κατασκευή καθώς ήδη κάποιοι γονείς και παιδιά περιεργάζονται την ειδική κούνια και ακόμη ανεβάζουν τα παιδιά τους πάνω αν και δεν είναι άτομα ΑμεΑ.

H τοποθέτηση ειδικών οργάνων για ΑμεΑ στις παιδικές χαρές είναι μια προσπάθεια του δήμου της Πάτρας να αναβαθμίσει τις παιδικές χαρές και να τις ανοίξει σε όλα τα παιδιά. Στόχος είναι η ανακαίνιση του συνόλου των παιδικών χαρών της Πάτρας, που ανέρχονται σε περίπου 120.

Σε πρώτη φάση κούνια με ράμπα για ΑμεΑ υπάρχει στην πλατεία Μαρούδα και στην Τριών Ναυάρχων. Στο εξής ξεκινούν οι εργασίες για να τοποθετηθούν και στις υπόλοιπες.

Πηγή: TheBest

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου