Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Λογισμικό θα βοηθάει άτομα με οπτική αναπηρία να βιώσουν αστρονομικά φαινόμενα

Διήμερο Εκπαιδευτικό Συνέδριο με θέμα «Astronomy for blind and disabled» – Παρουσίαση λογισμικού που θα βοηθάει άτομα με οπτική αναπηρία να βιώσουν αστρονομικά φαινόμενα

Μία πρωτοποριακή ιδέα θα παρουσιαστεί στο διήμερο Εκπαιδευτικό Συνέδριο στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος ERASMUS+ με θέμα: “Astronomy for blind and disabled”.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 18 Φεβρουαρίου (08:30.–14:30) στο Ειδικό Σχολείο Παιδικού Αναρρωτηρίου του Ερυθρού Σταυρού στη Λεμεσό και στη Σχολή Τυφλών στη Λευκωσία στις 19 Φεβρουαρίου (14:30–17:30)

Στη Σχολή Τυφλών θα γίνει και δοκιμή του καινοτόμου λογισμικού με τη βοήθεια του οποίου άτομα με οπτική αναπηρία θα μπορούν να βιώσουν αστρονομικά φαινόμενα.
Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, θα υπάρχουν παρουσιάσεις από εκπροσώπους διαφόρων χωρών σε θέματα που αφορούν προσεγγίσεις και εφαρμογές στα άτομα με οπτική αναπηρία και ειδικές ανάγκες.

Στο Συνέδριο προσκαλούνται να παραστούν εκπαιδευτικοί-θεραπευτές καθώς και εκπρόσωποι διαφόρων ομάδων και φορέων.

Στους παρευρισκομένους θα προσφερθεί δωρεάν πρωινό, καφές, γεύμα και απογευματινό. Η παρακολούθηση του Συνεδρίου είναι δωρεάν. Στους συμμετέχοντες του Συνεδρίου θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Πηγή: cyprustimes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου