Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Πώς θα διαλέξεις τη σωστή μάσκα θαλάσσης για το παιδί σου

Βλέποντας κατακαλόκαιρο παιδιά να κάνουν βουτιές φορώντας μάσκες θαλάσσης δεν πάει ο νους μας στο πόσο επικίνδυνο μπορεί να καταστεί αυτό το παιχνίδι για ένα πιτσιρίκι εφόσον η μάσκα γεμίσει με νερό και ότι μπορεί να κινδυνέψει να πνιγεί σε δευτερόλεπτα.

Η μάσκα θαλάσσης ανοίγει ένα μοναδικό παράθυρο στον κόσμο του βυθού για το παιδί σας, ωστόσο η χρήση της εγκυμονεί κινδύνους για έναν άπειρο μικρό κολυμβητή, κι υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψιν πριν προβείτε σε τυχόν αγορά, αλλά και κατά την αγορά και κατά την χρήση της, ώστε να εξασφαλίσετε ασφαλείς υδάτινες εξερευνήσεις στον μικρό κολυμβητή. Τι πρέπει να προσέξετε και πως θα προφυλάξετε το παιδί σας μέχρι να μάθει να χρησιμοποιεί τη μάσκα θαλάσσης.

Σιγουρευτείτε ότι το παιδί νιώθει άνετα κάτω από το νερό πριν χρησιμοποιήσει γυαλιά ή μάσκα θαλάσσης. Και τα δυο το βοηθούν να κολυμπά καλύτερα κάτω από το νερό εφόσον ξέρει κολύμπι, αλλά δεν το κάνουν να νιώθει πιο άνετα για να μπορέσει να κολυμπήσει. Οπότε μην υπερεκτιμάτε τις δεξιότητες κολύμβησης του παιδιού, σιγουρευτείτε ότι μπορεί να κινηθεί... σαν ψάρι κάτω από το νερό.

Έτσι ή αλλιώς να μην επαναπαύεστε και να είστε κοντά του όταν βρίσκεται στο νερό.

Μάθετε να ξεχωρίζετε τα σημάδια του πνιγμού, δεδομένου ότι ένα παιδί που έχει πιει νερό και δυσκολεύεται να αναπνεύσει δεν θα μπορέσει να καλέσει σε βοήθεια, το δυστύχημα θα συμβεί σιωπηλά.

Μην αφήνετε το παιδί να βουτά πρώτα το κεφάλι του στο νερό όταν φορά μάσκα ή γυαλιά θαλάσσης.

Προτιμήστε μάσκες από πολύ καλά υλικά (κυρίως από σιλικόνη), που δεν επιτρέπουν την είσοδο νερού προς τα μέσα. Και κυρίως τεστάρετε αν η μάσκα εφαρμόζει σωστά, γιατί όσο καλή και να είναι η εισροή νερού στο εσωτερικό της, θα δυσκολεύει και θα χαλάει τη διασκέδαση σε ένα άπειρο στη χρήση της παιδί.

Ο τρόπος για να ελέγξετε ότι μια μάσκα είναι η σωστή για το παιδί σας είναι να την δοκιμάσει. Αφού πιάσει τη μάσκα και με τα δυο του χέρια να την τοποθετήσει απαλά στο πρόσωπό του. Εφόσον είναι ευθυγραμμισμένη σωστά με το πρόσωπό του κι ενώ εισπνέει κοφτά και έντονα μόνο από τη μύτη κρατώντας την αναπνοή του η μάσκα κολλήσει στο πρόσωπό για μερικά δευτερόλεπτα, τότε εφαρμόζει σωστά.

Όταν το παιδί φορά τη μάσκα θα πρέπει αυτή να μην είναι πολύ σφιχτή ή χαλαρή και να το ζορίζει κατά κανένα τρόπο. Το παιδί θα πρέπει να μπορεί να κινείται άνετα με αυτή. Καλές εξερευνήσεις του βυθού!

Πηγή: Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου