Σάββατο 4 Μαΐου 2019

ΗΠΑ: Οι καθηγητές στη Φλόριντα θα μπορούν να οπλοφορούν μέσα στα σχολεία

Ψηφίσθηκε στην πολιτεία της Φλόριντα η νομοθεσία που επιτρέπει στους καθηγητές να οπλοφορούν μέσα στις σχολικές αίθουσες, ένα ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο μέτρο που έρχεται μετά το μακελειό που συνέβη στις 14 Φεβρουαρίου 2018 στο λύκειο του Πάρκλαντ όπου ένας πρώην μαθητής σκότωσε 17 ανθρώπους. 

Η νομοθεσία εγκρίθηκε χθες Τετάρτη με 65 ψήφους υπέρ έναντι 47 κατά από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Φλόριντα, αφού είχε περάσει με μεγάλη πλειοψηφία από τη Γερουσία την προηγούμενη εβδομάδα. Το νομοσχέδιο μένει να επικυρώσει Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της πολιτείας Ρον Ντε Σάντις. 

Μετά την επικύρωση του νομοσχεδίου, οι καθηγητές θα μπορούν να φέρουν όπλα σε εθελοντική βάση, αφού παρακολουθήσουν σεμινάρια διάρκειας 144 ωρών για τη χρήση των όπλων. 

Ο αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίστηκε ότι ένας ένοπλος εκπαιδευτικός θα μπορούσε να προσφέρει την καλύτερη άμυνα εναντίον ενός σκοπευτή που επιχειρεί μαζικές εκτελέσεις. 

Όσοι τάσσονται κατά του μέτρου σημειώνουν ότι η λύση για τη βία των πυροβόλων όπλων δεν μπορεί να δοθεί με περισσότερα πυροβόλα όπλα ενώ προειδοποιούν ότι μπορεί να συμβούν ατυχήματα καθώς οι καθηγητές θα έχουν και ρόλο αστυνομικού.

«Η πραγματική λύση είναι να παραμείνουν τα όπλα μακριά από τα ακατάλληλα χέρια. Το να οπλίζονται οι καθηγητές σημαίνει τραγωδία», τόνισε η Δημοκρατική εκπρόσωπος της Φλόριντα Βαλ Ντέμινγκς, πρώην επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης του Ορλάντο.

Πηγή: Σκάι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου