Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Συνεχίζεται ο διαγωνισμός διηγήματος της Ναρτούρα για παιδιά 10-16 ετών

«Οι περιπέτειες του Ναρτούρου και της Ναρτούρας» είναι ο τίτλος του διαγωνισμού διηγήματος και ζωγραφικής για παιδιά και εφήβους που «τρέχει» το Πολιτιστικό Σωματείο για την Τέχνη & Φύση «ΝΑΡΤΟΥΡΑ» Ναρτούρα και θα οδηγήσει σε ομώνυμη έκδοση. Στην α’ φάση του διαγωνισμού μαθητές από 10 έως 16 ετών από όλη τη Μεσσηνία, μεμονωμένα ή σε ομάδες, καλούνται εθελοντικά να γράψουν ένα διήγημα. Στη β’ φάση του διαγωνισμού (η ημερομηνία έναρξης θα ανακοινωθεί αρχές του 2019), με βάση τα διηγήματα που θα επιλεγούν για το βιβλίο, άλλοι που θα ήθελαν να συμμετέχουν ή και οι ήδη συμμετέχοντες με διήγημα, θα ζωγραφίσουν με σκοπό την εικονογράφηση του βιβλίου.
Α’ Φάση: Διαγωνισμός Διηγήματος (διάρκεια: 2 Απριλίου έως 31 Δεκεμβρίου 2018)
Μια περιπέτεια με τουλάχιστον δύο ήρωες, τον Ναρτούρο και τη Ναρτούρα. Ο κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετέχει με ένα μόνο διήγημα.
Ο τόπος που θα διαδραματίζεται η ιστορία θα πρέπει να είναι κάποιο πολιτιστικό, ιστορικό ή φυσικό μνημείο της περιοχής που ζει ο κάθε διαγωνιζόμενος.
Μαζί με το διήγημα, θα επισυνάπτεται σελίδα με παραπομπή στις πηγές της έρευνας -και με φωτογραφίες προαιρετικά- που έκανε ο κάθε διαγωνιζόμενος και που αποτελεί προϋπόθεση για να λάβει μέρος στον διαγωνισμό. Στην αξιολόγηση θα δίνεται μάλιστα ειδική βαρύτητα στο μέγεθος και το βάθος της έρευνας που θα έχει κάνει ο κάθε διαγωνιζόμενος. Ανώτατο όριο σελίδων: 15, Γραμματοσειρά: Times New Roman, Μέγεθος χαρακτήρων: 12, Διάστιχο: 1,5 , Περιθώρια σελίδας: Κανονικά.
Τα διηγήματα θα αξιολογηθούν από μια 3μελή επιτροπή, που αποτελείται από καταξιωμένους λογοτέχνες συγγραφείς και σεναριογράφους και είναι οι εξής: η Ισμήνη Καπάνταη, ο Μάνος Κοντολέων και η Ζωή Νικητάκη. Στη συνέχεια, τα καλύτερα από αυτά θα συμπεριληφθούν στο βιβλίο που θα έχει ως τίτλο: «Οι περιπέτειες του Ναρτούρου και της Ναρτούρας».
Η επιτροπή αξιολόγησης τέλος, θα επιλέξει και τα 3 καλύτερα –κατά την κρίση της- διηγήματα από την παραπάνω συλλογή. Οι τρεις μικροί συγγραφείς, θα κερδίσουν μια σειρά σεμιναρίων δημιουργικής γραφής.
Το κάθε παιδί μπορεί να εκφραστεί γράφοντας στη μητρική του γλώσσα και το κείμενο μπορεί να μεταφραστεί αρχικά, στα ελληνικά.
Επειδή το ηλικιακό εύρος των παιδιών που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό είναι αρκετά μεγάλο –από 10 έως 16 χρόνων, η αξιολόγηση θα γίνεται λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία σε σχέση με την ικανότητά του να διηγηθεί μια ιστορία και όχι την ηλικία συγκριτικά με ένα παιδί μεγαλύτερης ηλικίας.
Για την β’ φάση του διαγωνισμού (ζωγραφική) τα διηγήματα που θα περιέχονται στο βιβλίο, θα είναι στη διάθεση του κάθε παιδιού μέσω της ιστοσελίδας μας, έτσι ώστε να μπορεί να επιλέξει, να εμπνευστεί και να δημιουργήσει.
Με την ολοκλήρωση του βιβλίου υπάρχει πρόθεση να εκδοθεί σε έντυπη, σε ψηφιακή έκδοση, αλλά και μεταφρασμένο στα Αγγλικά και να διατεθεί προς πώληση. Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν σε συλλόγους αρωγής παιδιού.
Η δημιουργία ενός audio CD επίσης, από γνωστούς ηθοποιούς που θα διαβάζουν τα διηγήματα, θα ήταν χρήσιμο και για τα παιδιά με προβλήματα όρασης.
Τα διηγήματα που θα μείνουν εκτός της έντυπης έκδοσης θα επανεκτιμηθούνε, ώστε κάποια από αυτά -με κατάλληλη διαμόρφωση και με την καθοδήγηση ειδικών-, να αποτελέσουν τη βάση για κείμενα παιδικών θεατρικών παραστάσεων ή παραστάσεων κουκλοθεάτρου.
Οι συμμετέχοντες γνωρίζουν και αποδέχονται ότι τα έργα που θα διακριθούν, θα δημοσιευτούν στην προαναφερόμενη έντυπη έκδοση (βιβλίο) ή σε οποιαδήποτε άλλη έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση (e book, audio).
Για την έγκυρη συμμετοχή των παιδιών, θα πρέπει να είναι ορθά συμπληρωμένη η Υπεύθυνη Δήλωση, δηλαδή θα πρέπει:
Α) Να αναγράφονται λεπτομερώς τα πλήρη στοιχεία του παιδιού και του γονέα-κηδεμόνα, η διεύθυνση, τηλέφωνο επικοινωνίας και email, για την διευκόλυνση της επικοινωνίας.
Β) Η υπεύθυνη δήλωση θα πρέπει να αποσταλεί υπογεγραμμένη και με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής (από ΚΕΠ ή Αστυνομία), με δύο τόπους:
1ον Ηλεκτρονικά (σε ψηφιακή μορφή) στην διεύθυνση: paidikosdiagonismos@nartura.eu
2ον Ταχυδρομικά ή με courier το πρωτότυπο, με την ένδειξη «ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΝΑΡΤΟΥΡΑ» στην διεύθυνση: Κατέρη Βασιλική - Ιατροπούλου & Σιδ. Σταθμού 12Α – τ.κ 24100 –Καλαμάτα τηλ: 6946096502.
Αναλυτικά η προκήρυξη στο https://www.facebook.com/events/415787428878251.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου