Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018

Μία στις τρεις ασθένειες από κολύμβηση προκαλείται στις πισίνες ξενοδοχείων

Μία μέρα στην πισίνα μπορεί να προκαλέσει ασθένειες σε ένα παιδί και οι γονείς οφείλουν να πάρουν τα μέτρα τους. Τα ευρήματα που συλλέχθηκαν από το 2000 έως το 2014 αποκαλύπτουν ότι υπάρχουν 3 είδη βακτηρίων στις πισίνες των ξενοδοχείων: το κρυπτοσπορίδιο, η ψευδομονάδα και η λεγεωνέλλα.

Ειδικότερα, το κρυπτοσπορίδιο, επιβιώνει σε υψηλά επίπεδα χλωρίνης και περισσότερο από 7 ημέρες. Αλλά και τα άλλα δύο είδη βακτηρίων επιζούν σε πισίνες, μπανιέρες με καυτό νερό και παιδότοπους με νερό.

Οι ασθένειες που σχετίζονται με τις πισίνες ξενοδοχείου κορυφώνονται το καλοκαίρι και τα παιδιά, αν καταπιούν έστω και λίγο νερό πισίνας όπου υπάρχει το κρυπτοσπορίδιο, μπορεί να πάθουν διάρροια, ναυτία, στομαχικές κράμπες και εμετούς.

Οι γονείς πρέπει να μην κολυμπούν ή να αφήνουν τα παιδιά τους να κολυμπούν σε περίπτωση που έχουν αρρωστήσει με διάρροια. Καλό είναι να περιμένουν τουλάχιστον 2 εβδομάδες. Να μην καταπίνουν ποτέ νερό, να ελέγχουν τις πισίνες προτού μπουν και να αλλάζουν τα μωρά κάθε μία ώρα όταν επισκέπτονται την πισίνα.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου