Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

ΚΕΑΤ: Ενημέρωση για το πρόγραμμα Discovering Hands

Την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου και ώρα 10.00, θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του ΚΕΑΤ συνάντηση για ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα Discovering Hands που στόχο έχει την εκπαίδευση γυναικών με αναπηρία όρασης σε ένα νέο επάγγελμα, αυτό του ιατρικού απτικού εξεταστή (ψηλαφίστριας μαστού). Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα έχει δημιουργηθεί από τον Γερμανό γυναικολόγο Frank Hoffman, και απευθύνεται αποκλειστικά σε γυναίκες με αναπηρία όρασης, οι οποίες εξαιτίας των ιδιαίτερα ανεπτυγμένων αισθητηριακών τους ικανοτήτων, μπορούν να ανιχνεύσουν τα πρώιμα σημάδια καρκίνου του μαστού.

Στη συνάντηση αυτή θα διερευνηθεί κατά πόσο υπάρχουν ενδιαφερόμενες για τη λειτουργία στην Ελλάδα σχετικού σεμιναρίου εννεάμηνης διάρκειας, το οποίο θα πιστοποιείται από αντιπροσώπους του γερμανού ιδρυτή της ειδικότητας αυτής.

Καλούνται όλες οι ενδιαφερόμενες με αναπηρία όρασης να παρευρεθούν στη συνάντηση προκειμένου να λάβουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το επάγγελμα του ιατρικού απτικού εξεταστή.

Η συνάντηση συνδιοργανώνεται από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.), την Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών (Ε.Ο.Τ.), τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών (Π.Σ.Τ.) και το Φάρο Τυφλών της Ελλάδος (Φ.T.Ε.).

Πηγή: Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου