Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πιάνου για παιδιά 2018

«Τρίτη χρονιά όλοι μαζί στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου για παιδιά 2018 στη Θεσσαλονίκη. Με την υποστήριξη, για 2η συνεχόμενη χρονιά, της Φιλόπτωχου Αδελφότητας Ανδρών Θεσσαλονίκης και του Συνδέσμου Αποφοίτων Ωδείων Θεσσαλονίκης, ο διαγωνισμός διατηρεί τον παιδαγωγικό, εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό του χαρακτήρα.
Τον διευρύνει φέτος με μια φιλοξενούμενη διαγωνιστική κατηγορία και ευελπιστεί να ανανεώνεται κάθε χρόνο, δίνοντας τη δυνατότητα έκφρασης σε όλους τους νεαρούς πιανίστες. Ευχαριστώ από καρδιάς τους συνεργάτες μου, κι όλους τους φίλους αυτού του θεσμού για την ανιδιοτελή προσφορά τους. Χωρίς όλους εσάς, δεν θα μπορούσα εγώ αυτή την στιγμή να περηφανεύομαι γι’ αυτό που φιλόδοξα πιστεύω ότι ανοίγει δρόμο στα παιδιά για ήθος, αγωγή και καλλιέργεια.»

Έλλη Ζαχαροπούλου
Καλλιτεχνική Διευθύντρια
του Διαγωνισμού

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
1. Η μέγιστη χρονική διάρκεια του προγράμματος δεν πρέπει να ξεπερνά την οριζόμενη. Η επιτροπή έχει το δικαίωμα να παρέμβει σε περίπτωση υπέρβασης του προκαθορισμένου χρόνου εκτέλεσης έργου για κάθε κατηγορία.
2. Η ερμηνεία όλων των έργων είναι υποχρεωτική από μνήμης.
3. Ο διαγωνιζόμενος έχει το δικαίωμα επιλογής της σειρά εκτέλεσης των έργων.
4. Ο διαγωνισμός για κάθε κατηγορία περιλαμβάνει δύο γύρους, προκριματικό και τελικό γύρο. Η σειρά εμφάνισης για όλες τις κατηγορίες, θα οριστεί με κλήρωση την πρώτη μέρα πριν του διαγωνισμού.
5. Στην κατηγορία Α’ η συμμετοχή σε δύο γύρους (1ος και 2ος γύρος) είναι υποχρεωτική. Η τελική βαθμολογία για κάθε διαγωνιζόμενο θα προκύπτει από τον συμψηφισμό των επιμέρους βαθμολογίων του/της, σε κάθε γύρο. 
6. Το πρόγραμμα των διαγωνιζομένων να παραδοθεί φωτοτυπημένο μέσα σε φάκελο, συνοδευόμενο από μια φωτοτυπία του δελτίου ταυτότητας ή του πιστοποιητικού γεννήσεως του υποψηφίου.
7. Τα ονόματα των μελών της κριτικής επιτροπής θα ανακοινωθούν με την έναρξη του Διαγωνισμού. Η επιτροπή είναι αρμόδια για την διευθέτηση οποιουδήποτε θέματος προκύψει σχετικό με την διεξαγωγή και τα αποτελέσματα του διαγωνισμού.
8. Θα δοθούν 1ο, 2ο, 3ο βραβείο και έπαινοι. Στη Γ' κατηγορία θα δοθούν και χρηματικά έπαθλα. 1ο βραβείο: 300 ευρώ, 2ο βραβείο: 200 ευρώ, 3ο βραβείο: 150 ευρώ.
9. Στη φιλοξενούμενη κατηγορία του 3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πιάνου για παιδιά 2018 θα δοθεί χρηματικό έπαθλο στο 1ο βραβείο 400 ευρώ καθώς και δυνατότητα πραγματοποίησης δύο ατομικών ρεσιτάλ (ένα στη Θεσσαλονίκη και ένα στην ευρύτερη περιφέρεια.) Στο 2ο και 3ο βραβείο θα δοθεί η δυνατότητα πραγματοποίησης ενός ατομικού ρεσιτάλ στη Θεσσαλονίκη.
10. Οι διαγωνιζόμενοι που θα διακριθούν με κάποιο βραβείο ή έπαινο θα πρέπει να παρευρίσκονται στην τελετή απονομής που θα πραγματοποιηθεί την τελευταία μέρα του διαγωνισμού.
11. Το ποσό της συμμετοχής στο διαγωνισμό είναι 30Ε για την Α' Κατηγορία, 40Ε για τις κατηγορίες Β' και Γ' και 5ΟΕ για τη Φιλοξενούμενη κατηγορία.
12. Καταληκτική ημερομηνία αποστολής των αιτήσεων είναι η 14η Φεβρουαρίου 2018. Το αντίτιμο της συμμετοχής καταβάλλεται αποκλειστικά με κατάθεση στον λογαριασμό του Σ.Α.Ω.Θ στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας: IBAN: GR 5301102100000021048025353. Η δήλωση συμμετοχής, συνοδευόμενη υποχρεωτικά από την τραπεζική απόδειξη κατάθεσης, πρέπει να κατατεθεί ηλεκτρονικά στο e-mail: junpianocont@gmail.com είτε στη γραμματεία της Φ.Α.Α.Θ.
13. Ο διαγωνισμός διατηρεί το δικαίωμα δημοσίευσης οπτικοακουστικού υλικού από το διήμερο της διεξαγωγής του. Σε αντίθετη περίπτωση παρακαλούμε να σημειωθεί στη δήλωση συμμετοχής του διαγωνιζόμενου.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε τρεις κατηγορίες:

Κατηγορία Α:
(δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι γεννήθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου του έτους 2007)
1ος ΓΥΡΟΣ: 
Ελεύθερο πρόγραμμα της επιλογής του διαγωνιζόμενου με δύο έργα διαφορετικών συνθετών, μέγιστης χρονικής διάρκειας 5 λεπτών. (*να μη γίνουν επαναλήψεις στα έργα) .
2ος ΓΥΡΟΣ:
Ένα έργο διαφορετικό του 1ου γύρου της απόλυτης επιλογής του διαγωνιζόμενου, μέγιστης χρονικής διάρκειας 5 λεπτών.

Κατηγορία Β:
(δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι γεννήθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου του έτους 2004)
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ:
• Μία άσκηση δεξιοτεχνίας (CZERNY,BERTINI,BERENS,HELLER,LEMOINE,CRAMER)
• Επιβεβλημένο έργο: DENES AGAY - “Blue waltz”
ΤΕΛΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ:
• Ένα προκλασικό έργο της επιλογής του διαγωνιζόμενου (εκτός του J.S.BACH) ή ένα έργο του J.S.BACH αποκλειστικά από τη μουσική συλλογή “Μικρά πρελούδια και Φούγκες”.
• Ένα ελεύθερο έργο της απόλυτης επιλογής του διαγωνιζόμενου, μέγιστης χρονικής διάρκειας 5 λεπτών. (*διαφορετικό του προκριματικού γύρου)

Κατηγορία Γ:
(δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι γεννήθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου του έτους 2002)
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ:
• Μία άσκηση δεξιοτεχνίας ελεύθερης επιλογής συνθέτη.
• Από τα έργα του J.S.BACH: μία δίφωνη ή τρίφωνη invention ή δύο χορούς από τις Γαλλικές Σουίτες.
• Επιβεβλημένο έργο: WILLIAM GILLOCK - “Valse etude”
ΤΕΛΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ:
• To 1ο μέρος μιας σονάτας MOZART ή HAYDN, C.Ph.E.BACH ή CLEMENTI.
• Ένα έργο ελεύθερης επιλογής.

Φιλοξενούμενη Κατηγορία:
(δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι γεννήθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου του έτους 1999)
Τρία έργα διαφορετικών συνθετών και εποχών, μέγιστης συνολικής χρονικής διάρκειας 45 λεπτών.
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ:
• Δύο έργα της ελεύθερης επιλογής του διαγωνιζόμενου.
ΤΕΛΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ:
• Το τρίτο έργο επιλογής του διαγωνιζόμενου.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ
• ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΑΝΔΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
(ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1871) Αίθουσα τέχνης Φ Α Α Θ: Αγ Σοφίας 38, 54622 Θες/νίκη Τηλ. 2310 220 700, 277 911 / fax : 2310 277 768, e-mail: faath@otenet.gr
• ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΩΔΕΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
e-mail: saaoth1953@yahoo.co m
ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ
• ΚΡΑΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 
Καλλιτεχνική Διευθύντρια: Έλλη Ζαχαροπούλου 
Συντονιστική Ομάδα Προγραμματισμού: Θέλξη Ματίκα, Αρετή Βώκου, Ζωή Κισκίνη,
Σταύρος Λιαπόπουλος, Μπάμπης Τραπεζανλίδης, Φίλιππος Πάτρας
Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Δημήτρης Οικονόμου τηλ. 6975644979, 
Ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα έως Παρασκευή: πρωί 12.00-14.00 / απόγευμα 18.00-20.00
Ομάδα Επικοινωνίας: Ζωή Χρυσοπούλου, Άννα Γαβριηλίδου, Οδυσσέας Πιλάτος,
Νατάσα Μόλιου
Γραμματειακή Υποστήριξη: Φ.Α.Α.Θ.

Πηγή: Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου