Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας: Μαθήματα… Τοπικής Αυτοδιοίκησης από νέους πολίτες

Παλιά Μουσική, Δημαρχείο και Διοικητήριο με τη στήριξη του δήμου Καβάλας, της ΠΕ Καβάλας και του ΤΕΙ ΑΜ-Θ θα φιλοξενήσουν 14-17 Ιουλίου 2017 την 1η Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας από φοιτητές

Μια ομάδα νέων εμπνεύστηκε μια προσπάθεια με την ονομασία «Διάλογος», όπου στην ουσία πρόκειται για ένα τριήμερο συνέδριο-προσομοίωση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη 14-17 Ιουλίου 2017, με τη στήριξη του δήμου Καβάλας, της Περιφέρειας ΑΜ-Θ (Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας) και του ΤΕΙ ΑΜ-Θ.

Σκοπός του συνεδρίου Προσομοίωσης είναι η επαφή και η γνώση των νέων ανθρώπων πάνω σε ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τη συμμετοχή πολλών φοιτητών και από 15 άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Η αντιδήμαρχος Καβάλας Μαρία Φραντζεσκάκη, τόνισε κατά τη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου το μεσημέρι της Πέμπτης 13 Ιουλίου 2017, παρουσία και του δημοτικού συμβούλου της συμπολίτευσης Δημήτρη Καζανίδη, πως «ο δήμος Καβάλας είναι πάντοτε στο πλευρό των νέων και από τις 14 έως τις 16 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα αυτό το συνέδριο με έναρξη στις 19:00 την Παρασκευή στο κτίριο της Παλιάς Μουσικής στην Παναγία και το Σαββατοκύριακο στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και στο Διοικητήριο.

»Οι φοιτητές που θα συμμετάσχουν θα έχουν τον ρόλο των δημοτικών συμβούλων, του προέδρου του ΔΣ και της δημάρχου, αλλά και των επικεφαλής των παρατάξεων. Στόχος του συνεδρίου είναι οι συμμετέχοντες να εξοικειωθούν με τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε να αφυπνιστούν και να γίνουν οι νέοι πολιτικοί».

Ο πρόεδρος της οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου Παναγιώτης Μουμτσάκηςτόνισε πως «στόχος του συνεδρίου είναι να δοθεί το βήμα στους νέους ανθρώπους να εκφράσουν τις θέσεις τους αλλά και τους προβληματισμούς τους καθώς έχουν μέσα τους οργή για τον παραγκωνισμό τους και αυτό θέλουν να το βγάλουν προς τα έξω. Στο συνέδριο θα υπάρξει πολυφωνία και πολυχρωμία και θα κατατεθούν σκέψεις και προτάσεις».

Ο φοιτητής κ. Κωστάρας, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής που αποτελείται από 16 άτομα είπε «ότι μελετήσαμε πολύ καλά το Δημοτικό Συμβούλιο και είναι διαφορετικό πράγμα να βγαίνουν μπροστά οι νέοι άνθρωποι και να συμμετέχουν στην λήψη των αποφάσεων. Θα υπάρξουν μια τουριστική και μία οικονομική επιτροπή όπου οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν για την απαλλαγή των δημοτικών τελών για τις ευπαθείς ομάδες, την αξιοποίηση των Καπναποθηκών και την δημιουργία ποδηλατοδρομίου».

Να σημειωθεί ότι η φετινή προσομοίωση συνασπίζεται γύρω από το σύνθημα «πολυχρωμία-πολυφωνία». Μέσω αυτού, επιδιώκεται η σύζευξη και παράθεση δημιουργικών απόψεων από νέους με διαφορετική οπτική για τα κοινά της Καβάλας μέσα από έναν υγιή πολιτικό συναγωνισμό ιδεών.

Τα παραγόμενα αποτελέσματα του συνεδρίου, ιδανικά θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως μια δεξαμενή σκέψης για την επίλυση των σύγχρονων τοπικών προβλημάτων της Καβάλας, ενώ η συμμετοχή των ενδιαφερομένων δε βαρύνεται με κάποιο κόστος.

Το συνέδριο είναι ανοιχτό σε όλους τους φοιτητές από όλη την Ελλάδα που ενδιαφέρονται να συζητήσουν για θέματα της καθημερινότητας και να εξοικειωθούν με τους θεσμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ βεβαίωση συμμετοχής θα λάβουν όλοι οι συμμετέχοντες που δεν απουσίασαν σε κάποια από τις συνεδριάσεις.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες για το συνέδριο-προσομοίωσηεδώ.

Πηγή: kavalapost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου