Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Μικροί Ροβινσώνες με αναπηρία δεν το... βάζουν κάτω

Μικροί Ροβινσώνες εν δράσει! Παιδιά με αναπηρίες, μαζί με τους συνοδούς τους, θα περιηγηθούν από την Παρασκευή έως τη Δευτέρα (12-15 Μαΐου) στην Αττική ώστε να ψυχαγωγηθούν και να διδαχθούν.

Ωστόσο, αναπόφευκτα, η παρουσία τους θα σαρκάσει και την εγχώρια, γνωστή αλλά και διαρκώς παρούσα, ανεπάρκεια του ελληνικού περίγυρου να τους δέχεται ισότιμα, όπως κάθε άλλο συμπολίτη.

Με τη συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής, η ΕΛΕΠΑΠ ("Ελληνική Εταιρεία Προστασίας- Αποκατάστασης Αναπήρων) και η συνεταιριστική επιχείρηση «Αμφιτρίτη» διοργανώνουν για δεύτερη συνεχή χρονιά το ίδιο πρόγραμμα, με τον χαρακτηριστικό-συμβολικό χαρακτηρισμό Ροβινσώνες να συνοδεύει παιδιά ηλικίας 5-15 ετών.

Βλέπετε, η καθημερινότητα κατόχων κινητικών προβλημάτων και άλλων μορφών αναπηρίας στη χώρα μας, όπου υπάρχουν μόνο κατ' εξαίρεση δυνατότητες πρόσβασης στους κοινόχρηστους χώρους, απαιτεί δυνατότητες... Ροβινσώνα ώστε να επιβιώσουν απέναντι στους συνεχείς αποκλεισμούς.

Τις δραστηριότητες προβάλλει η, πληθωρική και ουσιαστικής σημασίας για τους χρήστες της, ιστοσελίδα Greece4All, ακριβώς επειδή η Ελλάδα δεν είναι...for all!

Επειδή λείπουν τα αυτονόητα (για συγκροτημένες κοινωνίες) μέσα πρόσβασης (ράμπες, ανυψωτικά μηχανήματα και όχι μόνο), περιορίζεται στο ελάχιστο η παρουσία τους στην καθημερινή ζωή αφού δεν κυλά αξιοπρεπώς η ζωή των ίδιων συμπολιτών παρά το σωματικό πρόβλημά τους αλλά κρύβει αυτονόητους κινδύνους και όχι μόνο.

Πενήντα παιδιά λοιπόν με τους συνοδούς τους, υπό την επίβλεψη των ίδιων φορέων, θα εναντιωθούν στην ίδια σκληρή πραγματικότητα.

Θα παρακολουθήσουν ειδικά προσαρμοσμένες θεατρικές παραστάσεις, θα περιηγηθούν και θ' ακούσουν για τα εκθέματα στο Μουσείο της Ακρόπολης, στο Πλανητάριο, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Σταύρος Νιάρχος» και θα επισκεφθούν το ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το Σάββατο (13 Μαΐου, 13:00-15:00) στο Golden Hall το Κυνήγι του Θησαυρού από τους Μικρούς Ροβινσώνες.

Παρουσία ανθρώπων του πολιτισμού, του αθλητισμού, της δημοσιογραφίας, τα παιδιά θα κληθούν να λύσουν γρίφους, να συμμετάσχουν σε «ταξίδι» γνώσης και ψυχαγωγίας.

Οι νικητές θα... καρπωθούν τους θησαυρούς και η ίδια εκδήλωση θα κορυφωθεί με θεατρική παράσταση από τον θίασο «Κωμικό Μπουμ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου