Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Θεσσαλονίκη: Παιδιά μικροί… Πικάσο ζωγραφίζουν την πόλη!

Ο Σύλλογος «Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας» στο πλαίσιο των δράσεων που ετοιμάζει τον Ιούνιο του 2017 με την Πολιτιστική Εταιρία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος – ΠΕΕΒΕ και το Κολλέγιο Ανατόλια, προκηρύσσει μαθητικό διαγωνισμό ζωγραφικής για παιδιά του Δημοτικού.

Όπως αναφέρουν «Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας»: Η κατάθεση των έργων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την 29η Μαρτίου 2017. Θα ακολουθήσει η κρίση των έργων και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Θα δοθεί ένα Α΄ Βραβείο και 10 Έπαινοι. Ευρεία επιλογή των συμμετοχών θα εκτεθεί τον Ιούνιο στη Νέα Παραλία. Το Α΄ Βραβείο θα αξιοποιηθεί για την επικοινωνία όλων των δράσεων του Ιουνίου.

Όσοι ενδιαφέρονται για τον διαγωνισμό παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τον Σύλλογο «Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας» για να δηλώσουν συμμετοχή στην ηλεκτρονική διεύθυνση filoi.neas.paralias@gmail.com.

«Η πόλη… το σπίτι μας»

Πώς περιγράφουν όμως «Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας» τον μαθητικό διαγωνισμό; Ως εξής: «Κάθε βήμα έξω από το σπίτι σου, σε φέρνει σ ένα μέρος που μοιράζεσαι με άλλους ανθρώπους και ζώα, σ’ ένα μεγάλο σπίτι, την πόλη που ζεις. Οι δρόμοι της, τα πάρκα, οι πλατείες, τα κτήρια και η φύση της, είναι το μέρος που ξετυλίγεις τη δράση σου, το παιχνίδι σου, τις ανάγκες σου. Τι χρώμα έχει η πόλη σου; Έχει τοίχους καθαρούς και πράσινα πάρκα; Έχει χώρους για Άτομα με αναπηρίες, για ποδήλατα, για μουσικές, για βόλτες, για τρέξιμο, για ξάπλες, για ζωάκια, για ηλιοβασιλέματα, για να πεις τη γνώμη σου και να ακούσεις τη γνώμη των άλλων; Ονειρέψου μια πόλη όπως τη θέλεις και μετά κάνε το όνειρό σου πραγματικότητα με τη στάση σου και τη δράση σου. Η πόλη όταν την αγαπήσεις, θα στο ανταποδώσει... Όταν τη σεβαστείς, όταν τη διατηρείς καθαρή, όταν φυτέψεις δέντρα και λουλούδια στα παρτέρια της, όταν αφήνεις χώρο για αναπηρικά αμαξίδια, όταν φροντίσεις να μην υπάρχουν αδέσποτα ζώα, είναι μια πόλη ανθρώπινη ... η δική σου... Και η πόλη θα σ’ ακολουθεί για να σου δώσει χώρο για να ζεις τις μικρές και μεγάλες Περιπέτειες της καθημερινότητάς σου».

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 19ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης έχει ήδη ανταποκριθεί στην πρόσκληση, από εκεί και η κεντρική φωτογραφία.

Πηγή: typosthes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου