Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Δημοτικό Σχολείο Γερακαριου – Μαθήματα ευθύνης και εθελοντισμού από τους μαθητές

Συνεχίζουν τα μαθήματα ανθρωπιάς από τους μικρούς μας φίλους, οι οποίοι μαζεύουν πλαστικά καπάκια για καλό σκοπό. Πιστά στο καθήκον τους, με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς και χωρίς την παραμικρή υποχρέωση, παρά μόνο με την παρότρυνση των ευσυνείδητων εκπαιδευτικών τους μαζεύουν κάθε χρόνο καπάκια, για την εκστρατεία του Ionian, ‘’Όλοι μαζί μια αγκαλιά’’, από νερά και αναψυκτικά που κατανάλωναν στα σπίτια τους και τα έφεραν στο σχολείο τους.

Αυτή τη φορά, μεγάλη χαρά μας έδωσαν τα παιδάκια του Νηπιαγωγείου του Γερακαρίου που αν και πολύ μικρά, είναι αρκετά ευαισθητοποιημένα σε θέματα περιβάλλοντος και φροντίζοντας για τον συνάνθρωπο τους, μας έφεραν έναν μεγάλο αριθμό από καπάκια.

Τα παιδιά, μέσα από τη συγκέντρωση καπακιών, μαθαίνουν πώς να σέβονται το περιβάλλον, τους κινδύνους που το απειλούν και πως μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του. Την ίδια στιγμή, γνωρίζοντας ότι τα πλαστικά καπάκια συγκεντρώνονται για να ανταλλαχθούν με αναπηρικά αμαξίδια, παίρνουν ένα πολύτιμο μάθημα αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και εθελοντισμού και εκπαιδεύονται ώστε να γίνουν ενεργά μέλη της κοινωνίας.

Η εκστρατεία του Ionian έχει βρει θερμούς υποστηρικτές από τα σχολεία της Ζακύνθου με μαθητές και εκπαιδευτικούς να μετέχουν πρόθυμα και ιδιαίτερα αποτελεσματικά. Η καμπάνια συνεχίζεται όσο υπάρχουν εθελοντές που είναι πρόθυμοι να δώσουν το παράδειγμα με τη συνεισφορά τους.

Ο σταθερός παίκτης!
Δεν είναι μόνον η ποσότητα που συγκεντρώνουν οι μαθητές, αλλά και ο τρόπος που οργανώνουν την όλη δράση. Η προσπάθεια ξεκίνησε πριν από 2 χρόνια, την άνοιξη του 2015 με την Ε΄ Τάξη του σχολείου και την υπεύθυνη εκπαιδευτικό τους. Γρήγορα όμως στη δράση αυτή άρχισαν να συμμετέχουν και άλλες τάξεις με τους υπεύθυνους δασκάλους τους. Μέσα σε δύο χρόνια, το σύνολο μαθητών και εκπαιδευτικών του Δημοτικού Σχολείου Γερακαρίου γίνεται ένα από τα σχολικά συγκροτήματα που με συνέπεια και ζήλο παραδίδουν αξιοσημείωτα μεγάλο αριθμό καπακιών.

Οι γονείς
Παράλληλα, έβαλαν στο παιχνίδι και τους γονείς του συγγενείς και τους φίλους τους και μάζευαν και αυτοί τα καπάκια που χρησιμοποιούσαν οι γονείς τους στις δουλειές τους –κάποιες από αυτές είναι τουριστικές επιχειρήσεις όπου συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός από καπάκια. Σημαντική είναι η συμβολή και οι κατευθύνσεις και από τους γονείς τους με την αντιπρόεδρο του Συλλόγου χολείου, Ραζή Μαρία, να μας ενημερώνει πως τα παιδάκια του σχολείου ακόμα και το καλοκαίρι έχουν την καλή διάθεση να μαζεύουν καπάκια και πως τα ίδια παροτρύνουν πλέον τους μεγάλους να κάνουν ανακύκλωση.
Ετσι, τα παιδιά, δείχνοντας για μία ακόμη φορά την αμέριστη συμμετοχή τους σε μια δράση με στόχο την ανακούφιση του συνανθρώπου αλλά και του περιβάλλοντος. Το πιο ευχάριστο όμως από όλα είναι πως τα ίδια τα παιδιά περνούν πάρα πολύ καλά καθώς μπαίνουν στη διαδικασία αυτή.

ΜΑΣ ΔΗΛΩΣΑΝ
ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ

“Ξεκινήσαμε να μαζεύουμε καπάκια πριν δυο χρόνια και συμμετέχουν όλες οι τάξεις και όλα τα παιδάκια. Μέσα στην όλη διαδικασία, συμμετέχει πάρα πολύ ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και πάρα πολύ συμμετέχουν και έχουν μεταδώσει το μήνυμα, οι γονείς τους. Η τάξη της έκτης είναι η ομάδα που συντονίζει όλη την δράση”

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

“Μαζεύουμε καπάκια διότι θέλουμε να βοηθήσουμε κάποια παιδιά και μεγαλύτερους που έχουν προβλήματα κινητικότητας. Κάνουμε αυτή την προσπάθεια για να νιώθουμε όμορφα και εμείς και αυτοί οι άνθρωποι. Θέλουμε πολύ να μαζεύουμε καπάκια και να μπορούμε να βοηθάμε τους ανθρώπους”

Κ.Μ.

Πηγή: imerazante

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου