Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Η «Οδοντοστοιχούλα» δίνει οδηγίες στα παιδιά για σωστό βούρτσισμα των δοντιών

Με ένα πρωτότυπο και διασκεδαστικό τρόπο ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιά κάνει το βαρετό για τα παιδιά βούρτσισμα των δοντιών «παιχνίδι». Δημιούργησε την «Οδοντοστοιχούλα», ένα video κινουμένων σχεδίων που διαρκεί όσο ένα βούρτσισμα ενώ το παιδικό τραγουδάκι που ακούγεται έχει σκοπό να διδάξει στοματική υγιεινή στα παιδιά και να τα ενθαρρύνει να την τηρήσουν.


Το τραγουδάκι της «Οδοντοστοιχούλας» έχει διάρκεια μόλις 2 λεπτών και μέσω της χαρούμενης διάθεσης που αποπνέει, το βούρτσισμα γίνεται όχι μόνο διασκέδαση για γονείς και παιδιά, αλλά και μια καθημερινή συνήθεια που συνεισφέρει τα μέγιστα στη διατήρηση της παρούσης, αλλά και της μελλοντικής τους στοματικής υγείας.

Μπορείτε να δείτε την «Οδοντοστοιχούλα» στο video


Οδηγίες για σωστό βούρτσισμα

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιά δίνει οδηγίες προς τους γονείς για τη στοματική υγεία των παιδιών:
  • Το βούρτσισμα των δοντιών πρέπει να αρχίσει αμέσως μόλις εμφανιστεί το πρώτο δόντι.
  • Τα παιδιά με την επίβλεψη και τη βοήθεια των γονιών τους πρέπει να βουρτσίζουν τα δόντια τους δύο φορές την ημέρα με φθοριούχο οδοντόκρεμα για την πρόληψη της τερηδόνας και της ουλίτιδας.
  • Είναι απαραίτητη η χρήση οδοντικού νήματος που προστατεύει από τις ενδιάμεσες τερηδόνες.
  • Να αποφεύγεται από τα παιδιά η κατανάλωση γλυκών και αναψυκτικών ανάμεσα στα γεύματα.
  • Είναι απαραίτητη η επίσκεψη των παιδιών στον οδοντίατρο τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, καθώς ο οδοντίατρος είναι εκείνος που θα διδάξει στα παιδιά τον σωστό τρόπο βουρτσίσματος, σύμφωνα με την ηλικία και την ανάπτυξή τους.

Διαγωνισμός ζωγραφικής 

Τα παιδιά μπορούν να εμπνευστούν από την «Οδοντοστοιχούλα και να αποστείλουν στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιώς (Νοταρά 71, Πειραιάς – email: info@osp.gr) τη δική τους ζωγραφιά με θέμα «Βουρτσίζω τα δόντια μου». Οι τρεις καλύτερες ζωγραφιές θα κερδίσουν δώρο σετ ζωγραφικής, ενώ όλες οι ζωγραφιές θα εκτεθούν σε ημερίδα του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά (σ.σ.: οι ζωγραφιές θα πρέπει να συνοδεύονται από όνομα, email ή/και τηλέφωνο επικοινωνίας, καθώς θα υπάρξει σχετική ενημέρωση).

Πηγή: ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου