Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Θεσσαλονίκη: Μαθητές-κινηματογραφιστές διακρίνονται σε διεθνή διαγωνισμό

Εύφημο μνεία στον διεθνή διαγωνισμό ψηφιακής δημιουργίας «MEDEA awards 2017» απέσπασε η κινηματογραφική ομάδα των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη για την ταινία της «The Walk».

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 26 κράτη απ΄ όλο τον κόσμο μεταξύ των οποίων και οι φετινοί φιναλίστ από τις Η.Π.Α., την Ελβετία, την Μ. Βρετανία, την Ισπανία, τον Καναδά και την Αυστραλία. Σκοπός των MEDEA awards είναι να ενθαρρύνουν την καινοτομία στη χρήση των οπτικοακουστικών μέσων στην εκπαίδευση και να επιβραβεύσουν την αριστεία στην παραγωγή και τον σχεδιασμό παιδαγωγικού υλικού.

Ο διαγωνισμός των MEDEA awards ξεκίνησε το 2007 και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τη Media & Learning Association. Παράλληλα από το 2010 πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες το Media & Learning Conference όπου εκπαιδευτικοί και στελέχη που διαμορφώνουν την εκπαιδευτική πολιτική σε κάθε κράτος παρουσιάζουν τις τελευταίες εξελίξεις σε πολυμεσικές εφαρμογές στη διδασκαλία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ταινία απέσπασε και το πρώτο βραβείο στον 2ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους: «Ένας Πλανήτης – Μία Ευκαιρία».

Η υπόθεση της ταινίας

Σε μια δυστοπική μεταπολεμική χώρα, η δημόσια εκπαίδευση έχει καταρρεύσει. Στην προσπάθεια του να ανασυνταχθεί, το κράτος παρέχει επιλεκτικά τη γνώση στους εκπροσώπους της κάποτε μαθητικής κοινότητας. Ένα ακραίο ψυχολογικό πείραμα με το όνομα Περίπατος καθορίζει τους λίγους που θα έχουν πρόσβαση στη μόρφωση. Μετά από πρόσκληση του κράτους, πέντε μαθητές θα βρεθούν αντιμέτωποι με το σύστημα αφού καταφέρουν και περάσουν τις πύλες του Περιπάτου. Νικητής θα είναι μόνο ένας.

Οι συντελεστές της ταινίας

Σκηνοθετική επιμέλεια: Παναγιώτης Κουντουράς
Υπεύθυνος καθηγητής: Χατζάκης Δημήτρης
Συμμετέχουν οι μαθητές: Ελένη Γεροθανάση, Κων/νος Καραβασίλης, Κων/νος
Μαρκόπουλος, Γιώργος Μιχαηλίδης, Δημήτρης Μπλιάτκας, Φένια Λαμπριανίδου, Λουκάς Παπαδημητρίου, Μυρσίνη Παπαδοπούλου, Χρήστος Παπάζογλου, Τηλέμαχος Παυλίδης, Μενέλαος Τσικάρας και Χρήστος Χωρινός καθώς και οι καθηγητές Αστέριος Λασκαρίδης, Κωνσταντίνος Σύρρης, Μαριέτα Ταβουλάρη και Δημήτρης Χατζάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου