Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Σύμπραξη σχολείων για καθαρότερες σχολικές αυλές και περιβάλλον

Μελέτες από διάφορες χώρες, σχετικά με τον αντίκτυπο των συμπράξεων μεταξύ σχολείων, δείχνουν ότι οι εμπλεκόμενοι μαθητές βελτίωσαν σημαντικά τις δεξιότητές τους, συμπεριλαμβανομένων των πολιτιστικών και κοινωνικών δεξιοτήτων τους. Ανάμεσα στις δράσεις με αφορμή τη συμμετοχή στη διεθνή εκστρατεία Litter Less 2016-2017, το 24οδημοτικό σχολείο Καβάλας προχώρησε σε σύμπραξ με το 21ο δημοτικό σχολείο του Αγίου Λουκά, το 17ο δημοτικό σχολείο της Αγίας Παρασκευής και με το 6ο Γυμνάσιο Καβάλας.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές δέχτηκαν την επίσκεψη τριμελούς αντιπροσωπείας από το 15μελές συμβούλιο της Γ’ τάξης του 6ου Γυμνασίου και 50 μαθητών της Α’ τάξης, στο πλαίσιο της σύμπραξης που στόχο έχει τη διάχυση της «καλής πρακτικής» που εφαρμόζεται σχετικά με την ανακύκλωση συσκευασιών μέσα στο σχολείο, αλλά και της δέσμευσης από τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ότι θα κάνουν κάθε προσπάθεια οι αυλές των σχολείων των δυτικών συνοικιών της πόλης, τις οποίες επισκέπτονται κατά τις απογευματινές ώρες για να παίξουν, ή να συναντηθούν, να διατηρούνται καθαρές.

Τους μαθητές του Γυμνασίου υποδέχτηκε η διευθύντρια του 24ου δημοτικού σχολείου, Ελένη Παπαδοπούλου, η οποία στον χαιρετισμό της μίλησε για τους στόχους της εκστρατείας και τους σκοπούς της σύμπραξης των σχολείων. Η υπεύθυνη της περιβαλλοντικής ομάδας του Γυμνασίου, Μυρσίνη Χατζηγιάννη, ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή και τον λόγο πήραν οι εκπρόσωποι του δεκαπενταμελούς συμβουλίου, που μίλησαν με ενθουσιασμό για την επίσκεψη, ενώ προσκάλεσαν τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης στο δικό τους σχολείο. Το πλούσιο πρόγραμμα περιείχε παρουσιάσεις των καλών πρακτικών ανακύκλωσης που εφαρμόζει το σχολείο υποδοχής, παιχνίδια και «δεσμεύσεις» μεταξύ των μαθητών και διανθίστηκε με τραγούδια από τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης, συνοδεία ακορντεόν του δασκάλου μουσικής του σχολείου, Γιώργου Σεμερτζίδη.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο νέος πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Π.Ε. Καβάλας, Αναστάσιος Τσουρουκίδης, που απηύθυνε χαιρετισμό στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των δύο σχολείων, τονίζοντας τη μεγάλη σημασία της κάθε πρακτικής, που έχει στόχο τη βελτίωση και την πρόοδο του τόπου.

Επίσης, δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλει κι αυτός κάθε προσπάθεια αρωγής τους. Καταλυτική στάθηκε στη συνάντηση της σύμπραξης των σχολείων και η παρουσία των εκπροσώπων του σωματείου εργαζομένων στην Kavala Oil, κ.κ. Κελαϊδάκη και Εριφυλίδη, που πιστοί στην υπόσχεση που έδωσαν παρέδωσαν έξι ακόμα αυτοσχέδιους μπλε κάδους για ανακύκλωση συσκευασιών στα σχολεία. Οι τρεις κάδοι προορίζονται για το Γυμνάσιο και οι άλλοι τρεις για το 21ο και το 17ο δημοτικό σχολείο, που πρόκειται να υιοθετήσουν, στο επόμενο διάστημα, την «καλή πρακτική ανακύκλωσης μέσα στα σχολεία».

Ο Εμ. Κελαϊδάκης μίλησε στους μαθητές για τους «οικολογικούς μπλε κάδους στα σχολεία» και τον τρόπο κατασκευής τους από τους εργαζόμενους του εργοστασίου. Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 24ου δημοτικού σχολείου πήραν από μία μπλε τσάντα για ανακύκλωση, δώρο της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. και οδηγίες για την ανακύκλωση των συσκευασιών στους μπλε κάδους της γειτονιάς. Επίσης, από μία τσάντα χάρισε το σχολείο για καθένα από τα 13 τμήματα του Γυμνασίου.

Η εκδήλωσε έκλεισε με το σύνθημα: «Ανακύκλωση στα σχολεία τώρα!!!». Οι συνοδοί εκπαιδευτικοί των μαθητών του Γυμνασίου, Μυρσίνη Χατζηγιάννη, Σουλτάνα Λαμπροπούλου, Ευθυμία Ξουβερούδη και οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί του 24ου δημοτικού σχολείου, Τάνια Ταχτσή, Αναστασία Σίσκου, Μιχάλης Κεσόγλου, ανανέωσαν το ραντεβού για το πρώτο 10ήμερο του Μαΐου, όπου οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης θα επισκεφθούν το Γυμνάσιο.

Πηγή: Κ- Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου