Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2017

Πολύτεκνη εργαζόμενη μητέρα και δρομέας παραδίδει μαθήματα ζωής

Η 32χρονη Αντιγόνη Θεοδώρου, η οποία μεγαλώνει τέσσερα ανήλικα κορίτσια και παράλληλα εργάζεται ως νοσηλεύτρια, αποτελεί μία πραγματικά μοναδική περίπτωση.

Η πολύτεκνη μητέρα, η οποία άρχισε να συμμετέχει σε αγώνες δρόμου στα 30 της και πολύ γρήγορα εξελίσσεται σε αθλήτρια υψηλών επιδόσεων, στέλνει το δικό της μήνυμα ζωής μέσα από την συμμετοχή της στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Βόρειας Ελλάδας, τον Stoiximan.gr 12ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» της Κυριακής 2 Απριλίου.

Η 32χρονη Αντιγόνη Θεοδώρου, η οποία μεγαλώνει τέσσερα ανήλικα κορίτσια και παράλληλα εργάζεται ως νοσηλεύτρια, αποτελεί μία πραγματικά μοναδική περίπτωση, αφού ξεκίνησε να τρέχει πριν από λίγα χρόνια και δεν είναι εγγεγραμμένη σε κάποιον σύλλογο, αλλά ήδη ξεχωρίζει στις μεγάλες αποστάσεις.

Απόδειξη, όπως αναφέρει το runnfun.gr, αποτελεί η κατάκτηση της 6ης θέσης στην κατηγορία γυναικών, πέρσι τον Απρίλιο στον ΝΝ 11ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» με χρόνο 3 ώρες 35:15, αλλά και οι δύο νίκες της στον «Αέθλιο» Δρόμο των 63 χλμ. κοντά στην ιδιαίτερη πατρίδα της.

«Έχω τέσσερα κορίτσια ηλικίας 5, 8, 11 και 13 ετών, τα οποία μεγαλώνω μόνη μου, ενώ δουλεύω σε χειρουργική κλινική στο Ναύπλιο, σε εναλλασσόμενες βάρδιες. Δεν υπάρχει ποτέ χρόνος για προπόνηση ή για προσωπική ζωή, αφού έχω μία εργασία που απαιτεί ξεκούραση, ενώ και οι ανάγκες των παιδιών είναι συνεχείς. Παρόλα αυτά, προσπαθώ να βρίσκω χρόνο για να κάνω κάποια χιλιόμετρα. Ξεκίνησα να τρέχω πριν από μερικά χρόνια, μετά τη γέννηση του τέταρτου παιδιού μου, αλλά κατάλαβα αμέσως ότι είναι κάτι που μου ταιριάζει», λέει η κυρία Θεοδώρου και προσθέτει με νόημα:

«Δεν θα αφήσω τον εαυτό μου να κλειστεί σε μια κουζίνα, ούτε θέλω να περνώ το χρόνο μου σε μια καφετέρια. Έχω διαφορετική φιλοσοφία ζωής και προσπαθώ να μυήσω σ’ αυτήν και τα παιδιά μου. Δεν βάζω αγωνιστικούς στόχους, δεν κυνηγώ ποτέ κάποια επίδοση. Τρέχω για την υγεία μου!Απολαμβάνω τη διαδρομή και δοκιμάζω τα όριά μου. Ο άνθρωπος έχει τεράστιες αντοχές, η πρόκληση είναι να τις δοκιμάζουμε. Αυτή η διαδικασία, ακόμα και ο πόνος, είναι η καλύτερη δοκιμασία και εκπαίδευση για όλη μας τη ζωή, για ό,τι τύχει να αντιμετωπίσουμε».

Η πολύτεκνη δρομέας συμμετείχε πέρσι για πρώτη φορά στον Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», με ιδιαίτερη επιτυχία μάλιστα, παρότι ομολογεί πως «μου ήταν πολύ δύσκολο να αφήσω τα παιδιά μου μόνα τους για 3-4 μέρες, για να έρθω από το Ναύπλιο για να τρέξω».

Αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα του μηνύματος που στέλνει με την συμμετοχή της, η Οργανωτική Επιτροπή προσκάλεσε φέτος την Αντιγόνη Θεοδώρου στον Stoiximan.gr 12ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», καλύπτοντας το κόστος εγγραφής της στη διοργάνωση.

Έτσι, η 32χρονη δρομέας αναμένεται να έχει ξανά την ευκαιρία να πάρει μέρος στην κορυφαία αθλητική γιορτή της Βόρειας Ελλάδας, στην οποία ονειρεύεται να τρέξει μαζί με μία από τις κόρες της σε μερικά χρόνια:

«Ο περσινός αγώνας μου άρεσε πάρα πολύ! Ήταν μία πολύ όμορφη εμπειρία, παρότι ο καιρός δεν βοήθησε, και συνιστώ σε όλους να συμμετάσχουν στον φετινό Μαραθώνιο. Με εντυπωσίασε η οργάνωση, όλα ήταν εξαιρετικά και μου άρεσε ιδιαίτερα η πρωτοβουλία για τα παιδιά, με τη διοργάνωση Δρόμου 1.000 μ. για μαθητές Δημοτικών Σχολείων!

Η δεύτερη κόρη μου, που είναι 11 ετών, μοιάζει να έχει πάρει τα γονίδιά μου και ήδη τρέχει αποστάσεις 5 και 10 χιλιομέτρων μαζί μου. Έτσι, περιμένουμε από τώρα τον Μαραθώνιο ‘ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’ του 2024, όταν πλέον θα είναι 18 ετών και θα μπορέσουμε να τρέξουμε παρέα!».

Ο Stoiximan.gr 12ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» θα διεξαχθεί την Κυριακή 2 Απριλίου 2017, με αφετηρία την κεντρική πλατεία της Πέλλας στις 08:00 και τερματισμό στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης. 

Γ. Παπαδημητρόπουλος
Πηγή: Σκάι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου