Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Βιβλίο: Μήπως είσαι δεινόσαυρος;

«Τι είσαι εσύ; Είσαι δεινόσαυρος όπως εγώ;» ρωτάει ένα μικρό δεινοσαυράκι τα ζωάκια που συναντά και μας μαθαίνει με διασκεδαστικό τρόπο χίλια–δυο πράγματα. 

Ένα βιβλίο με υπέροχη εικονογράφηση που συνδυάζει το ρεαλισμό με τις παιδικές εικόνες, δημιουργώντας ζωντανές αναπαραστάσεις γνωστών ζώων (καμηλοπάρδαλη, γουρούνι, ελέφαντας, αρκουδάκι, λεοπάρδαλη, χελώνα, πουλί, λαγός) με έντονα και ευχάριστα χρώματα, αλλά και υλικά διαφορετικής υφής που χαϊδεύουν με ευχαρίστηση τα παιδικά χεράκια. Μέσα από ένα διάλογο που επαναλαμβάνεται σχεδόν με τον ίδιο τρόπο σε κάθε σελίδα τα μικρά παιδιά εμπλουτίζουν το λεξιλόγιο και τις γνώσεις τους για τα ζωάκια, αυξάνουν την παρατηρητικότητά τους και διδάσκονται τα αντίθετα, τα χρώματα, τα μεγέθη. 

Ένα βιβλίο με χοντρές σελίδες που γυρίζουν χωρίς δυσκολία και δεν καταστρέφονται εύκολα από τα ανυπόμονα μικρά χεράκια (ή δοντάκια) που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους από γονείς και εκπαιδευτικούς αφήνοντας τη φαντασία τους να δουλέψει και προσαρμόζοντας την προσέγγισή τους στον εκάστοτε εκπαιδευτικό στόχο που θέτουν (πχ διδασκαλία χρωμάτων, επιθέτων, μεγεθών, αντίθετων).

Εικονογράφηση: Noeline Cassettari 
Μετάφραση: Άντα Τασοπούλου 
Εκδόσεις: Σαββάλας
Έτος έκδοσης: 2004
Σελίδες : 10
Σχήμα : 26χ20

Ιωάννα Αγγέλου
Ειδική Παιδαγωγός - Νηπιαγωγός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου